Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Novosti iz ministarstava

Uprava policije – Realizovane pojačane planske aktivnosti

31.10.2023

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su, dana 27.10.2023.godine na području Tuzlanskog kantona, poduzimajući operativne planske aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga i drugih krivičnih dijela i prekršaja, kontrolisali i legitimisali ukupno 305 osoba, izvršili kontrolu 232 vozila, 18 pretresanja lica bez naredbe. Dvjema osobama je oduzeta sloboda, a izvršeno je 6 ograničenja slobode kretanja na određenom području (racija).

Prilikom pretresa, pronađeni su i oduzeti sljedeći predmeti: četiri pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedan tzv. “joint” sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i dvije vozačke dozvole. Takođe, policijski službenici su poduzimajući navedene pojačane planske aktivnosti izdali 24 prekršajna naloga.

O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju predmeta.