Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Novosti iz ministarstava

Uprava policije MUP TK-a – Pronađena opojna droga, jednom licu oduzeta sloboda

10.10.2023

Dana 05.10.2023. godine oko 20,00 sati, policijski službenici UP MUP-a TK-a, SKP, Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, su obavljajući redovne poslove i zadatke na području grada Tuzla, izvršili pretres lica M.P. (1988) iz Tuzle, kojom prilikom je navedeni iz vozila koje koristi, na mjestu događaja, dobrovoljno predao: jednu prozirnu pvc. vrećicu sa zip zatvaračem u kojem se nalazi jedno pakovanje od providne pvc. folije sa sadržajem bijele materije koja asocira na opojnu drogu i jedna manje providna pvc. vrećica sa zip zatvaračem u kojem se nalazi jedno pakovanje sačinjeno od providne pvc. folije u kome se nalaze grumenovi stvrdnute materije bijele boje koji asociraju na opojnu drogu. Izvršenim pretesanjem vozila marke „VW“ tip „ Golf 6“ koje koristi M.P, a na osnovu usmene Naredbe Općinskog suda u Tuzli, pronađeno je jedno pakovanje sačinjeno od žutog papira, u kojem se nalazi bijela materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Preliminarnim vještačenjem oduzete bijele materije, utvrđeno je da se radi o opojnoj drogi “kokain” ukupne količine 54,983 grama.

Po nalogu dežurnog Tužioca, koji u skladu sa ZKP F BiH rukovodi istragom, licu M.P., dana 05.10.2023.godine oduzeta je sloboda, nakon čega je isti uz Izvještaj sa dokazima, dana 06.10.2023.godine, zbog sumnji u počinjenje krivičnog djela iz člana 238 stav 1 KZ F BiH, Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga predat postupajućem Tužiocu KTTK-a na dalje postupanje

.