Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Novosti iz ministarstava

Učešće predstavnika Ministarstva i Uprave policije MUP-a TK u obilježavanju Dana Armije RBiH

15.04.2024

Povodom svečanog obilježavanja 15. aprila – Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, danas su predstavnici Ministarstva i Uprave policije MUP-a TK učestvovali u defileu pješačke kolone zajedno sa predstavnicima boračkih gradskih/općinskih organizacija okupljenih u Koordinaciji boračkih saveza Tuzlanskog kantona, predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti kao i brojnim građanima. Centralna manifestacija održana je u Banovićima pod sloganom „Bosanska armija najboljih sinova“. U okviru programa obilježavanja ovog značajnog datuma u historiji BiH, u organizaciji Saveza demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona, ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Hajrudin Mehanović je u sastavu delegacije organizacionog odbora položio cvijeće na Centralno spomen obilježje općine Banovići, te time odao počast herojima odbrambeno – oslobodilačkog rata 1992 – 1995 godine. Održana je i svečana akademija u sportskoj dvorani u Banovićima uz prigodan kulturno – zabavni program.

Pored niza aktivnosti upriličenih povodom obilježavanja 32. godišnjice od osnivanja Armije RBiH, dana 11.04.2024. godine na Dan šehida koji se obilježava drugog dana Ramazanskog bajrama, ispred zgrade sjedišta Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona položeno je cvijeće i odata počast poginulim pripadnicima policije, dok je delegacija Vlade TK predvođena ministrom MUP-a TK posjetila mezarje Memići u Kalesiji, mezarje Veljaci u Bratuncu kao i memorijalni centar Potočari – Srebrenica, gdje je položila cvijeće i odala poštovanje šehidima i poginulim borcima ARBiH.

Dan Armije RBiH – 15. april uvršten je u Zakon o značajnim datumima, događajima i ličnostima na području Tuzlanskog kantona.