Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Novosti iz ministarstava

U okviru SDG2BiH Programa održana radionica za pripremu implementacionih dokumenata u Tuzlanskom kantonu

13.02.2024

U Tuzli je u petak, 09. februara 2024. godine, u okviru Programa „Okvir za realizaciju Ciljeva održivog razvoja kao temelj za održiv i inkluzivan rast u Bosni i Hercegovini“ (SDG2BiH), kojeg finansira Vlada Švedske i implementira UNDP u partnerstvu sa UNICEF-om i UNWOMEN u BiH, uz koordinaciju ureda Rezidentne koordinatorice UN-a, održana radionica za ministarstva u Tuzlanskom kantonu na temu izrade implementacionih dokumenata u skladu sa normativnim okvirom za razvojno planiranje u Federaciji Bosne i Hercegovine. 

Navedena radionica je održana u okviru aktivnosti koje se odnose na povećanje kapaciteta za provedbu Strategije razvoja Tuzlanskog kantona, a kroz pripremu implementacionih dokumenata, primarno trogodišnjih i godišnjih planova rada, kao i godišnjih izvještaja o radu. Radionica koja je održana bila je fokusirana na izradu godišnjih planova rada i godišnjih izvještaja o radu, a predavač je bio angažovani konsultant UNDP-a, prof. dr. Nedim Čelebić. Radionica je organizirana uz podršku Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona, a istoj su prisustvovali uposlenici svih ministarstava u Tuzlanskom kantonu koji koordiniraju i rade na pripremi implementacionih dokumenata.

Tuzlanski kanton je u dosadašnjim procesima razvojnog planiranja nosio lidersku ulogu u Federaciji Bosne i Hercegovine, a aktivnostima koje se provode u okviru SDG2BiH Programa nastojaće se dodatno ojačati kapaciteti institucija u Tuzlanskom kantonu, kako bi se doprinijelo provedbi Strategije razvoja Tuzlanskog kantona za period 2021-2027. godina, te kreirao doprinos implementaciji Ciljeva održivog razvoja u Bosni i Hercegovini. U okviru SDG2BiH Programa planirano je održavanje još jedne radionice, koja će biti održana početkom mjeseca marta, a u okviru koje će se dodatno raditi na pripremi trogodišnjih planova rada kantonalnih organa uprave.

SDG   BKC (NASLOVNA) 13.02.2024

SDG   BKC (01) 13.02.2024

SDG   BKC (00) 13.02.2024