Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Novosti iz ministarstava

Šampioni karate kluba DO Tuzla u posjeti Ministarstvu za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona

11.03.2024

Danas je u Ministar za kulturu sport i mlade TK  Damir Gazdić upriličio sastanak sa predstavnicima Karate kluba DO Tuzla. Sastanku su prisustvovali,  šef odsjeka za sport Ermin Jusufović,  predsjednik karete kluba DO i selektor ženske seniorske karate reprezentacije Anto Krešić, te članice kluba reprezentativke Bosne i Hercegovine Stefani Krešić i Melina Mujanović.

Ministar Gazdić je čestitao današnjim gostima na postignutim sportskim uspjesima u proteklom periodu, te je istakao da podrška Ministarstva će uvijek biti prisutna prisutna i da će se uložitit maksimum napora da reprezentativci naše domovine sa područja Tuzlanskog kantona odu na svako zvanično međunarodno takmičenje na koje ostvare plasman.

Predsjednik karate kluba DO Anto Krešić zahvalio se ministru Damiru Gazdiću na ukazanoj časti i dosadašnjoj podršci, te upoznao prisutne sa narednim aktivnostima kluba i sa dinamikom izvođenja radova na jedinstvenom karate centru koji će u narednom periodu biti stavljen na raspolaganje članovima kluba u Tuzli.

Stefani i Melina su zahvalile ministru na prijemu i iskazanom poštovanju prema njihovim sportskim uspjesima, te izrazile nadu da će ovo biti samo jedan u nizu prijema sa sličnim povodom.

Stefani Krešić je u proteklom periodu ostvarila sljedeće sportske uspjehe koji su joj donijeli plasman na 8. mjesto svjetske rang liste: peto mjesto na turniru Svjetske serije A u Atini, drugo mjesto na turniru Svjetske lige u Larnaki, drugo mjesto na Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori, te prvo mjesto na državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Melina Ibrahimović trenutno 28. mlađa juniorka na svjetskoj rang listi u proteklom periodu ostvarila je sljedeće rezultate: peto mjesto Evropsko prvenstvo u Gruziji, drugo mjesto na Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori, te drugo mjesto na državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine.