Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Novosti iz ministarstava

Razgovor o mogućnostima organizacije „Dani Balkana“ 2024. u Tuzli

04.10.2023

Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Damir Gazdić i pomoćnica ministra za kulturu Amela Mehmedović primili su danas predstavnike njemačke organizacije Hilfe von Mensch zu Mensch e.V. iz Njemačke, direktora JU BKC Tuzla Seada Muminovića i profesoricu Mirzetu Hadžić-Suljkić i Pozorišta mladih Tuzle Adnana Mujkića. Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima buduće saradnje sa ustanovama i institucijama na području TK.

Humanitarna organizacija Hilfe von Mensch zu Mensch e.V. već 30 godina pomaže migrantima iz cijelog svijeta u integraciji u njemačkog društvo kroz brigu o djeci i kursevima jezika a vode je Sadija Klepo i Snježana Goričkić koje na današnjem sastanku nisu krile oduševljenje prijemom u Tuzli.

Izrazivši nadu da će saradnja biti nastavljena te da će biti ostvarena ideja o zajedničkoj organizaciji „Dani Balkana“ 2024. godine u Tuzli, ministar Gazdić je kazao da i pored ograničenih sredstava koja se izdvajaju za kulturu postoji potencijal i dobra volja da se dio programskih aktivnosti održi na području TK.
Riječ je o manifestaciji koja bi pored uključivanja mladih umjetnika sa ovog područja, okupila i umjetnike iz balkanskih zemalja, rečeno je ovom prilikom.