Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Novosti iz ministarstava

Povodom početka nastave ministar Omerović posjetio Univerzitet u Tuzli

03.10.2023

Povodom početka nove akademske godine ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović posjetio je rukovodstvo Univerziteta u Tuzli gdje se sastao sa prorektorom za osiguranje kvaliteta i internu evaluaciju Damirom Zenunovićem i dekanesom Filozofskog fakulteta Nihadom Delibegović Đanić. Ovom su prilikom obišli i grupu studenata sa Odsjeka za psihologiju.

„Njima ali i svim ostalim studentima na Univerzitetu u Tuzli želimo puno uspjeha u novoj akademskoj godini. Ponosni smo na sve rezultate koje ostvaruju naši studenti. Također velika nam je čast kada čujemo za mnogobrojne uspjehe koje na domaćem i međunarodnom planu ostvaruju zaposlenici Univerziteta, naši profesori“ kazao je ovom prilikom ministar Omerović.

Početak nove akademske godine, prema riječima prorektora Zenunovića, jučer je obilježen na svakom od fakulteta Univerziteta u Tuzli ali još traje uzbuđenje i kod profesora i brucoša.

„Mi smo naravno na Univerzitetu u Tuzli uzbuđeni jer je ovo novi početak novog putovanja sa novim studentima i novim izazovima. Nadamo se da će i ova akademska godina biti uspješna godina u kojoj Univerzitet ima mnogobrojne planove, znači i Sajam karijere i početak gradnje Kampusa i razne druge projekte u koje, nadamo se, da će biti uključeni i studenti“, kazao je dr. sci. Zenunović.

Ministar Omerović naglasio je ovom prilikom da će Ministarstvo obrazovanja i nauke TK i dalje kroz mnogobrojne programe podržavati Univerzitet, posebno kroz program za naučno istraživački rad, ali i programe koji se odnose na studente, među kojima su i stipendije za posebno nadarene studente. Današnja posjeta resornog ministra Univerzitetu u Tuzli nastavak je dobre saradnje na poboljšanju uslova i kvaliteta ove visokoškolske ustanove.