Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Novosti iz ministarstava

Obnovljen krov u područnoj školi Velino Selo u Čeliću

01.09.2023

Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović i predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović posjetili su područnu školu Velino Selo u Čeliću gdje je obnovljen krov. Vlada Tuzlanskog kantona izdvojila je sredstva u iznosu od 83.500 KM za rekonstrukciju krova koji se urušio nakon proljetnog nevremena.

Izrazivši zadovoljstvo što je ispunjeno obećanje da će do nove školske godine objekat biti renoviran, predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović je kazao da će „za koji dan učenici ući u obnovljenu školu sa uslovima koji su primjereni svakom civilizovanom čovjeku“.

Vlada Tuzlanskog kantona putem resornog ministarstva kontinuirano radi na poboljšanju uslova odvijanja nastave u školama TK što kroz program kapitalnih izdataka, što sa domaćim i stranim partnerima, kazao je ovom prilikom ministar Omerović. Takav je slučaj i sa područnom školom u Velinom Selu gdje je nakon oštećenja stropa i konstrukcije krova bilo nemoguće održavati nastavu. „Mi smo kao vlasti TK urgentno reagovali, odobrili smo ovoj školi sredstva a oni su krenuli sa implementacijom adekvatnog postupka. Evo danas vidimo da je završna faza rekonstrukcije krova. Završava se unutrašnjost i očekujemo da će tokom sljedeće sedmice, kao što nam je direktor najavio, biti pokriven krov i da će učenici u novu školsku godinu krenuti u novom objektu“, kazao je ministar Omerović.

Vlada TK je kroz program odobrila više od 2,5 miliona KM namijenjenih različitim segmentima u školama na području TK.

I predsjedavajući OV Čelić Mustafa Ljaljić pohvalio je projekat rekavši da je realizovan u u rekordnom roku.

Nešto više od 50 učenika ove područne škole, koja prema riječima direktora OŠ „Vražići“ Munevera Džuzdanovića ima najviše učenika od svih područnih škola u Čeliću, nastavu će do sredine sljedeće sedmice imati u prostorijama mjesne zajednice, nakon čega se očekuju i useljenje u obnovljeni objekat škole.