Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Novosti iz ministarstava

Obavještenje za javnost – Izmjene režima saobraćaja u gradu Tuzla

29.02.2024

U okviru Programa obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, dana 29.2.2024.godine u Tuzli će biti upriličeno niz prigodnih aktivnosti, među kojima su manifestacija (performans i kulturno-zabavni program) na lokalitetu Trga slobode, kao i svečana šetnja velikog broja učenika osnovnih i srednjih škola sa područja grada Tuzla.

U cilju osiguranja bezbjednosti svih učesnika navednog programa, njihovog okupljanja i kretanja do mjesta održavanja manifstacije, kao i nesmetanog odvijanja saobraćaja na području grada Tuzla, Uprava policije MUP TK-a poduzet će sve potrebne mjere i radnje sa ciljem fizičkog i saobraćajnog obezbjeđenja učesnika.

Policijski službenici Policijske uprave Tuzla biće raspoređeni na više kontrolnih mjesta duž trase kretanja učesnika, u cilju osiguranja njihovog bezbjednog prolaska od mjesta polazaka ispred škola do mjesta održavanja manifestacije na Trgu slobode, koja počinje u 11,00 sati.

S tim u vezi, dana 29.2.2024.godine, u vremenskom periodu od 09,30 do 10,30 sati biće na snazi sljedeća izmjena režima saobraćaja:

– potpuna obustava saobraćaja u ulicama: Franjevačka, Fra Grge Martića, Pazar i Hendek, kojima će proći kolona učenika iz zapadnog dijela grada i

– povremena obustava saobraćaja u ulicama: Aleja Alije Izetbegovića, Maršala Tita i Turalibegova, prilikom prolaska kolone učenika iz istočnog dijela grada, do prolaska kolone.

Saobraćaj sjevernom i južnom saobraćajnicom odvijat će se nesmetano, izuzev povremenih prekida na dijelu ovih saobraćajnica, tokom prelaska kolone učesnika, i to na raskrsnicama Sjenjak, Omega i kod zgrade “Soda so”.