Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Novosti iz ministarstava

Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona dodijeljena zahvalnica Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

05.10.2023

Dana, 04.10.2023. godine u auli sarajevske Vijećnice Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu obilježio je 30. godišnjicu osnivanja. U okviru manifestacije Dani kriminalističkih nauka održana je Međunarodna naučna konferencija „Crimen, Forensis, Securitas – 30 godina u Bosni i Hercegovini“.

Tom prilikom, na svečanoj ceremoniji koja je održana pod sloganom „30 godina posvećenosti obrazovanju i sigurnosti, zajedno gradimo sigurnu budućnost“, dodijeljene su zahvalnice institucijama koje su doprinijele razvoju fakulteta.

Zahvalnicu u ime Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona primio je sekretar ministarstva Safet Begić, koji se zahvalio organizatorima na pozivu i uručenju zahvalnice, te Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu zaželio nastavak uspješnog rada i u predstojećem periodu, kao i nastavak saradnje u cilju doprinosa u oblasti sigurnosti.