Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Novosti iz ministarstava

Ministar Alić potpisao ugovore o dodjeli sredstava za podršku povratnicima

28.09.2023

Ugovori povratak 01 28 09 2023

Ugovore o dodjeli grant sredstava za podršku projektima održivog povratka danas je sa povratnicima potpisao ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK Fadil Alić. Kako je kazao ministar Alić „radi se o donacijama ukupne vrijednosti 410.200 KM. Osim ovih sredstava koja su usmjerena direktno prema povratnicima kao fizičkim licima, Ministarstvo i Vlada Tuzlanskog kantona značajna sredstva izdvajaju i za podršku razvoju i unaprjeđenju infrastrukture u povratničkim zonama. Time pokazujemo da naši povratnici nisu sami i da u Vladi Tuzlanskog kantona imaju pouzdanog partnera koji im pomaže“. 

Ugovori povratak 02 28 09 2023
Današnje potpisivanje rezultat je ranije raspisanog javnog poziva, a dodijeljene su ukupno 122 donacije, od čega 52 donacije za povratnike na području Tuzlanskog kantona i 70 donacija za povratnike na područje entiteta Republika Srpska. 
„Broj donacija po općinama je usklađen srazmjerno sredstvima koja su određena navedenim Programom Vlade TK i proporcionalno broju podnesenih prijava po općini ili gradu gdje god je to bilo moguće, zavisno od broja urednih aplikacija svih općina koje su obuhvaćene Javnim pozivom i dosadašnjim rasporedom sredstava po pojedinim općinama i gradovima“, kazao je ministar Alić, pojašnjavajući da se radi o donacijama u stočnom fondu, alatima mašinama i gospodarskim objektima.

Ugovori povratak 03 28 09 2023
„Svjesni smo da ova sredstva ne rješavaju sve probleme ovih povratnika, ali će im sigurno biti od pomoći i olakšat će njihov život na prijeratnim ognjištima“, zaključio je Alić.

Ugovori povratak 04 28 09 2023