Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Novosti iz vlade

Vlada Tuzlanskog kantona prisustvovala obilježavanju Dana Općine Teočak

05.05.2024

Dan Opcine Teocak 01 05 05 2024
Povodom dana Općine, delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Irfanom Halilagićem boravila je danas u Teočaku. Ovom prilikom delegacije Vlade i Općine obišle su investiciono – sanacione radove na području općine, a u čijem finansiranju ili sufinansiranju učestvuje i Kantonalna vlada. To se prije svega odnosi na sanaciju šteta na infrastrukturi koja je nastala kao posljedica prošlogodišnjih poplava koje su pogodile Teočak.
Premijer Halilagić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da radovi teku predviđenom dinamikom, te je istaknuo da su ovi radovi i projekti pokazatelj partnerskog odnosa Vlade TK i Općine Teočak. „Također ovo je i pokazatelj pravog prijateljstva koje ne ostaje samo na deklarativnim izjavama“, kazao je premijer Halilagić.

Dan Opcine Teocak 02 05 05 2024

Načelnik Općine Tajib Muminović se, u svom obraćanju, zahvalio delegaciji Vlade i premijeru Halilagiću na dosadašnjem odnosu prema Teočaku, na razumijevanju njegovih potreba, ali i promptnom reagovanju u situaciji kada su Teočak pogodile prošlogodišnje poplave.

„Nakon što smo posjetili radilišta, drago nam je vidjeti rezultate našeg zajedničkog rada i  što smo „saučesnici“ u razvoju ove lokalne zajednice. Činjenica je da su investicijski projekti u Teočaku intenzivirani u protekle dvije godine i vidljiv je napredak u ljepoti i ugodnosti života u Teočaku“, rekao je premijer Halilagić te, kao projekte za budućnost najavio sanaciju tvrđave u Teočaku i izgradnju obdaništa.

Dan Opcine Teocak 04 05 05 2024

„Tvrđava u Teočaku je mjesto naše historije, podsjetnik na srednjevijekovnu Bosnu, a kao takav taj objekat ima svoj i turistički potencijal i nema razloga da se tom projektu ozbiljnije ne posvetimo. Također, našim planskim dokumentima smo pdrevidjeli da u svim lokalnim zajednicama otvorimo obdaništa, tako da mi je drago čuti da su započete aktivnosti na izradi projektno-planske dokumentacije i Vlada Tuzlanskog kantona će i tom projektu dati svoju podršku“, najavio je premijer Halilagić.

Dan Opcine Teocak 04a 05 05 2024

Dan Opcine Teocak 04b 05 05 2024

Kada se spomene Teočak, uz to ime idu pridjevi herojstva, junaštva, borbe, patriotizma i to se ne smije zaboraviti. Zahvaljujući tome mi danas imamo institucije države Bosne i Hercegovine i njenu obnovljenu državnost. Zbog toga je posebno neophodno gajiti kulturu sjećanja i uvijek na umu imati da je Teočak, uz brojne šehide i heroje, dao i jednog od heroja obrambeno – oslobodilačkog rata, našeg Kapetana Hajru. Imajući to na umu, delegacije Vlade i Općine danas su posjetile šehidska mezarja i spomen obilježja, te polaganjem cvijeća, učenjem fatihe i na druge načine odali počast poginulim braniteljima. 

Dan Opcine Teocak 05 05 05 2024

Dan Opcine Teocak 06 05 05 2024

Dan Opcine Teocak 07 05 05 2024