Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Novosti iz vlade

Vlada Tuzlanskog kantona će podržati kvalitetne naučno-istraživačke projekte

23.11.2022

RESPONS 01 23 11 2022Projektni partneri Rudarsko – geološko – građevinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli u realizaciji ovog projekta su Hrvatski geološki institut, Zagreb iz Hrvatske i JU Zavod za geološka istraživanja, Podgorica iz Crne Gore. Ukupna vrijednost projekta je skoro milion Eura. Imajući u vidu da je predviđeno da se projekat okonča u martu iduće godine, s obzirom na kvalitet samog projekta Fakultetu je, uz povećanje projektnog budžeta ponuđeno i produženje projekta do septembra 2023. godine. Istaknuo je danas dekan Gutić.
„Zadovoljstvo je prisustvovati prezentaciji projekta koji, koristeći domaću pamet donosi toliko benefita našem kantonu. S jedne strane ovakav projekat značajno može unaprijediti rad naši službi civilne zaštite, a s druge on donosi i druge benefite u smislu opreme koja će unaprijediti i obrazovni proces na Fakultetu i Univerzitetu u Tuzli. Kada su u pitanju ovakvi projekti, Vlada Tuzlanskog kantona će svakako podržati njihovu realizaciju, te time želimo animirati i druge fakulteta da krenu ovim putem", zaključio je premijer Halilagić.
Uz premijera Halilagića današnjoj prezentaciji su u ime Vlade TK prisustvovali i ministar finansija TK Suad Mustajbašić, te savjetnici premijera Jasminko Mahovkić i Hasan Fehratović, dok su u ime Fakulteta projekat sa dekanom Gutićem prezentirali profesori Kenan Mandžić i Adnan Ibrahimović.