Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Novosti iz vlade

Donacijom vozila Vlada započela konsolidaciju JP Šume TK

05.09.2022

JP Sume TK vozila 01 05 09 2022„Očekujemo da današnja donacija doprinese boljoj spremnošću i efikasnijem radu JP Šume TK. Ovo izuzetno perspektivno preduzeće nažalost zatekli smo u izuzetno teškom stanju i sa znatno ugroženim poslovanjem. Od imenovanja nove Uprave trudimo se da stanje konsolidujemo i da modernizacijom opreme stvorimo dobru osnovu za dalji razvoj ovog javnog preduzeća. Danas uručena vozila, nabavljena su na inicijativu Uprave Društva, a u saradnji sa Kantonalnom upravom za šumarstvo i očekujemo da će doprinijeti ostvarivanju postavljenog cilja. S jedne strane zaštiti našeg šumskog fonda, a time i stabilnijem poslovanju JP Šume TK", kazao je premijer Halilagić.

Ministar Begić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su Šume TK u proteklih nekoliko mjeseci, od isteka mandata prethodnoj, odnosno imenovanja nove Uprave uspjele konsolidirati svoje poslovanje.

„Današnja donacija samo je jedan od oblika podrške koju smo pružili ovom javnom preduzeću. Osim ovih vozila potpisat ćemo i ugovore o odobravanju sredstava za sanaciju i rekonstrukciju šumskih puteva. To je također investicija u vrijednosti od oko 100.000 KM, a u planu nam je i podrška modernizaciji opreme u ovom javnom preduzeću. Sve to pokazuje naše čvrsto opredjeljenje da Šume TK, budu nakvo preduzeće kakvo građani zaslužuju", kazao je Ministar Begić, te dodao da s druge strane i Uprava čini zaista ogromne napore i pokazuje istinski domaćinski odnos u upravljanju, a što rezultira stabilizacijom ovog preduzeća.

„Prije 5 mjeseci smo, po isteku mandata prethodne Uprave, stipili na dužnost i zatekli uistinu ogromna dugovanja. Računi preduzeća su bili prazni, a nakon 5 mjeseci nalazimo se u dijametralno suprotnoj situaciji. Uspjeli smo stabilizirati poslovanje Preduzeća, te poduzimamo i određene korake da poboljšamo status naših uposlenika. Današnja donacija je snažna poruka podrške Vlade TK našim aktivnostima. Ovu su vozila specijalne namjene, koja će nam pomoći da brže detektujemo situaciju i da brže reagiramo, lokaliziramo, te preveniramo nastajanje većih šteta, kao posljedicu eventualnih požara", kazao je danas v.d. direktora Almir Huskić, te se zahvalio Vladi Tk na pokazanom razumijevanju.


{webgallery}JP Sume TK vozila 01 05 09 2022JP Sume TK vozila 02 05 09 2022JP Sume TK vozila 03 05 09 2022JP Sume TK vozila 04 05 09 2022JP Sume TK vozila 05 05 09 2022JP Sume TK vozila 06 05 09 2022{/webgallery}