Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Najave

Svečana akademija povodom Svjetskog dana učitelja

05.10.2023

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlansko kantona sa Pedagoškim zavodom TK, Samostalnim sindikatom radnika osnovnog obrazovanja i odgoja TK i Sindikatom srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture TK, organizuju svečanu akademiju povodom Svjetskog dana učitelja u četvrtak 5. oktobra 2023. godine u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra TK.

Slogan ovogodišnje akademije je “Nastavnici kakve trebamo, za obrazovanje koje želimo” i tom će prilikom biti uručeno 20 nagrada za životno djelo laueratima, koji su tokom profesionalne karijere dali značajan doprinos za razvoj predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja i odgoja.

         Prije početka akademije biće upriličeno i otvaranje izložbe JU Muzej istočna Bosna Tuzla pod nazivom “Znanjem u odbrani domovine Bosne i Hercegovine”, autora Nermina Ibrića. Riječ je o izložbi o organizovanju nastave 1993. godine, na području Sapne i slobodne teritorije općine Zvornik.

 AGENDA:

10:30 h do 10:40 h otvaranje izložbe “Znanjem u odbrani Bosne i Hercegovine” (hol ispred velike sale)

10:40 h do 10:55 h izjave za medije (ulaz u veliku salu)

11:00 h do 11:45 h svečana akademija povodom Svjetskog dana učitelja

11:45 h druženje gostiju (mala galerija)

O izložbi  “Znanjem u odbrani Bosne i Hercegovine” izjave za medije će dati autor izložbe Nermin Ibić i nastavnik Jusuf Gušić, najzaslužniji pojedinac za organizovanje obrazovanja u Sapni 1993. godine.

Povodom akademije izjave za medije će dati ministar obrazovanja TK Ahmed Omerović, u ime sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja i odgoja Sumedin Kulović, direktor Pedagoškog zavoda TK Nikola Čiča i laureati, dobitnici „Nagrade za životno djelo“.