Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Novosti iz vlade

Srebrenik u Kantonalnoj vladi ima partnere na koje može računati

21.12.2022

Posjeta Srebrenik 01 21 12 2022Premijer Halilagić je ponovio da je ravnomjeran razvoj svih lokalnih zajednica, uz uvažavanje njihovih specifičnosti i što bolje iskorištavanje prirodnih potencijala kojima svaka od lokalnih zajednica raspolaže, želja cilj i program rada Vlade Tuzlanskog kantona.
„Današnjom posjetom želimo vršiocu dužnosti Gradonačelnika, Tursiću, ali i svim Srebreničanima poslati poruku da će Vlada Tuzlanskog kantona biti partner i podrška svim razvojnim projektima, svih lokalnih zajednica, pa i Srebrenika. Današnjim razgovorom želimo se upoznati sa razvojnim projektima u Srebreniku, kako bismo i kroz planiranje Kantonalnog budžeta mogli planirati podršku određenim projektima", riječi su premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića, koji se domaćinima zahvalio na dobrodošlici i riječima podrške koje su uputili Vladi Tuzlanskog kantona ali i podcrtao da novca u Budžetu Tuzlanskog kantona nema dovoljno za sve projekte, ali da su u toku i aktivnosti kojima će se i iz međunarodnih fondova osigurati sredstava za razvoj infrastrukture, privrede i privrednih kapaciteta.
Također, današnju posjetu premijer je iskoristio i da podcrta da je samo ove godine za realizaciju infrastrukturnih projekata u Srebreniku Vlada Tuzlanskog kantona ka ovoj lokalnoj zajednici usmjerila više od milion KM.
„U projekte u oblasti vodoprivrede tokom 2022. godine investirali smo skoro 250.000 KM, regionalnu putnu infrastrukturu više od pola miliona KM, objekte obrazovanja više od 200.000 KM, dok je za dogradnju sprata na objektu Općinskog suda u Srebreniku izdvojeno 100.000 KM. Znamo da ova sredstva nisu dostatna da se odgovori na sve potrebe lokalne zajednice, ali smo sigurni i da će Tursić, posebno ukoliko osvoji i mandat gradonačelnika biti znatno agilniji u pripremi i predlaganju projekata, te da ćemo zajednički u narednom periodu u Srebreniku realizirati i neke znatno vrijednije projekte", zaključio je premijer Halilagić.
Vršilac dužnosti gradonačelnika Tursić se premijeru Halilagiću i delegaciji Vlade zahvalio za današnju radnu posjetu ističući da je ona „vjetar u leđa" i pokazatelj da Srebrenik ima partnere na koje može računati.
Nakon radnog sastanka u Gradskoj upravi, delegacije Grada i Vlade su posjetile Mješovitu srednju školu Srebrenik i Prvu osnovnu školu u kojima su u proteklom periodu realizirani značajni investicijski projekti.
Današnjem sastanku su prisustovali i poslanici u Skupštini TK Edin Vikalo i Jakub Suljkanović, vijećnici u Gradskom vijeću, te predstavnici privrednog i društvenog života Srebrenika.

 

 

{webgallery}Posjeta Srebrenik 05 21 12 2022Posjeta Srebrenik 04 21 12 2022Posjeta Srebrenik 01 21 12 2022Posjeta Srebrenik 02 21 12 2022Posjeta Srebrenik 03 21 12 2022

{/webgallery}