Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Novosti iz vlade

Predstavnici TK na 26. sezoni Sportskih igara mladih u Splitu

25.08.2022

Tenis SIMBosnu i Hercegovinu predstavljali su državni pobjednici iz svih dijelova zemlje. Nakon trodnevnih takmičenja u okviru međunarodne završnice, Igre su dobile regionalne pobjednike - osvajače medalja za dječake i djevojčice u malom nogometu, rukometu, košarci, igri između dvije vatre i atletici, tenisu, odbojci, odbojci na pijesku, stonom tenisu i šahu.

Predstavnici iz BiH osvojili su veliki broj medalja, a osvajanjem prvog mjesta u Coca-Cola cupu u malom nogometu za dječake ekipa „Kost i koža Banovići" donijela je zlatnu medalju u Tuzlanski kanton.

Emir Mujezinović donio je bronzanu medalju u Tuzlanski kanton osvajanjem trećeg mjesta u tenisu za dječake, dok je Zana Kunosić bila 5. na ovom regionalnom takmičenju za djevojčice u tenisu. Tuzlanski kanton imao je veliki broj takmičara u atletici a zapažen rezultat ostvarila je Nadia Elezović koja je osvojila četvrto mjesto u finalnoj utrci. Zavidan nivo sportskih vještina pokazali su i takmičari sa područjaTK u stonom tenisu, šahu i košarci za djevojčice.

Nakon osam mjeseci sportskih i edukativno - zabavnih aktivnosti u Hrvatskoj, BiH i Srbiji, državni pobjednici u deset sportskih disciplina družili su se, zabavljali i takmičili u Splitu. Ovogodišnjom brojkom od 230.000 takmičara u tri države Plazma Sportske igre mladih oborile su svoj prošlogodišnji rekord.

U saradnji sa specijalnim partnerom, Olimpijskim komitetom BiH, Igre svih ovih godina promovišu prijateljstvo, poštovanje, izvrsnost i fair play kao olimpijske vrijednosti.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su i ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević, šef kabineta ministrice Davor Bošnjak, savjetnik ministrice Federalnog ministarstva kulture i sporta Goran Lulić, Ermin Herak i Bego Mršo kao predstavnici Grada Goražda, te Elda Kalaja, šefica kabineta Regional Cooperation Councila.


{webgallery}SIM SIM 2022SIM fudbalSIM1 2022Tenis SIM{/webgallery}