Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Aktivnosti Vlade

Počela rekonstrukcija regionalnog puta u naselju Zelenika u Živinicama

09.05.2022

Rekonstrukcija puta Zelenika 01 09 05 2022„Već samo prisustvo ovako značajnog broja građana dovoljno govori o značaju rekonstrukcije ovog putnog pravca i utjecaju koji će to imati na kvalitet njihovog života. Također, o značaju ovog puta govori i podatak da niko od građana ovdje nije tražio nikakvu naknadu za eksproprijaciju njihovog privatnog zemljišta, te da su dobrovoljno ustupili dijelove svojih parcela kako bi se ubrzale procedure i kako bismo što prije mogli početi sa radovima", rekao je danas premijer Halilagić, te izrazio zadovoljstvo što se nakon dvije godine, od početnih inicijativa konačno došlo do konkretnih aktivnosti na ovom putnom pravcu.

„Radi se o za stanovnike Zelenike izuzetno značajnom projektu kojeg smo započeli još u vrijeme Vlade premijera Denijala Tulumovića. Kada je u pitanju značaj ove dionice za Tuzlanski kanton, onda treba istaknuti da ovaj putni pravac otvara Živinice prema Istoku i otvara ih prema Šekovićima", rekao je danas ministar Šakić.

Radi se o dionici dužine 1.200 metara, a vrijednost radova je oko 900.000 KM.

„Radi se o jednom od najznačajnijih projekata iz Plana rada Direkcije za 2022. godinu. Prije svega značaj ove rekonstrukcije je u tome što se trenutno radi o makadamskom putu koji iziskuje hitnu modernizaciju. Drugi značaj jeste taj što će, završetkom rekonstrukcije ove dionice, sva naseljena mjesta na području Tuzlanskog kantona, a koja se nalaze na putnim pravcima u nadležnosti Direkcije, biti pod asfaltnim zastorom", zaključio je direktor Omerčić dodajući da nakon ove dionice preostaje još oko 7 kilometara makadamskog puta, međutim radi se o nenaseljenim mjestima.

Rok za završetak danas iniciranih radova je 90 dana, te je očekivati da će građani, asfaltiranom dionicom puta voziti već u julu mjesecu ove godine.


{webgallery}Rekonstrukcija puta Zelenika 02 09 05 2022Rekonstrukcija puta Zelenika 03 09 05 2022Rekonstrukcija puta Zelenika 04 09 05 2022Rekonstrukcija puta Zelenika 01 09 05 2022{/webgallery}