Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Novosti iz vlade

Prijem za predstavnike „Crnih labudova“

26.02.2024

Crni labudovi 01 26 02 2024

Predstavnici Udruženja boraca „Crni labudovi“ posjetili su danas premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića. Bila je to prilika da borci prezentiraju sve ono što je Jedinica bila i šta je značila za odbranu Bosne i Hercegoivine. 
„Udruženje danas ima za cilj očuvanje tekovina odbrambeno – oslobodilačke borbe Armije RBiH, te ratnog puta jedinice „Crni labudovi“. Ova jedinica je dala veliki doprinos u odbrani BiH i učestvovala je u borbama u zonama odgovornosti svih korpusa iz sastava Armije RBiH. U oslobađanju i odbrani  Bosne i Hercegovine svoje živote je dalo 79 pripadnika jedinice“, rekao je danas predsjednik udruženja Avdo Subašić. 
Također danas je prezentiran i projekat izrade Monografije - šehida jedinice Crni labudovi. 
Premijer Halilagić je razumijevajući značaj ove jedinice u obrambeno – oslobodilačkom ratu, ali i neophodnost njegovanja kulture sjećanja kazao da će Vlada iznaći načina i mogućnosti da pomogne izdavanje ovog djela.
„Bit će nam zadovoljstvo biti dijelom projekta ima za cilj da ispriča priče o svakom pojedincu, da predstavi njega, njegove snove, ideje i sve ono čega se odrekao i ugradio u temelje slobodne Bosne i Hercegovine“, kazao je danas premijer Halilagić.

Crni labudovi 02 26 02 2024

Crni labudovi 03 26 02 2024