Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Novosti iz vlade

Premijer Halilagić upriličio prijem za violistkinju Aidu Rešidbegović

09.09.2022

Aida Residbegovic 01 09 09 2022„Zadovoljna sam kako sam ja odsvirala, prazadovoljna organizacijom čitavog koncerta, sala je bila nevjerovatna, a pogotovo Njujork, stvarno je čaroban za vidjeti" opisala je danas Aida svoje iskustvo.

Nažalost pripreme za odlazak na ovo takmičenje bile su izuzetno teške, a nastup naše violistkinje na ovom prestižnom takmičenju, koje je održano u DiMenna Centru na Manhattanu, od bosanskohercegovačkih institucija finansijski je podržala samo Vlada Tuzlanskog kantona.

„Drago nam je da smo bili u prilici i da smo, u skladu sa našim mogućnostima podržali rad naše Aide i da smo, barem jednim malim dijelom, dio tog uspjeha. Time želimo i Aidu, ali i sve ostale naše mlade talente motivirati da se trude, rade i ostvaruju što bolje rezultate", kazao je danas premijer Halilagić.

Šesnaestogodišnja Aida, na ovom prestižnom takmičenju je nastupila kao jedina predstavnica Bosne i Hercegovine, a do sada je u Bosni i Hercegovini i širom svijeta osvojila više od dvadeset prvih i specijalnih nagrada, među kojima i prošlogodišnje priznanje, također u Americi, gdje je njen talenat izuzetno cijenjen. O njenim uspjesima biranim je riječima u Americi govorila i izvršna direktorica IYMC-a Adriana Janse van Rensburg.

„Ona je jedan od naših dobitnika višestrukih nagrada od prošle godine, i sada je vidimo ovdje u Njujorku. Sve najbolje u budućoj karijeri. Molim te da ostanemo u kontaktu. Kakav talenat" kazala je Rensburg.

Uz Aidu današnjem prijemu je prisustvovao i Aidin otac Bakir Rešidbegović.

„Kantonalna vlada je jedina imala sluha za sada, a hvala svima koji su i odgovorili na naše moble. Nažalost, neki nisu ni odgovorili na upite. Šta ćemo?" poručio je Aidin otac.


{webgallery}Aida Residbegovic 02 09 09 2022Aida Residbegovic 03 09 09 2022Aida Residbegovic 04 09 09 2022Aida Residbegovic 05 09 09 2022{/webgallery}