Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Aktivnosti Vlade

Delegacija Vlade posjetila kompaniju Širbegović u Gračanici

25.03.2022

Sirbegovic 03 25 03 2022Kako je istakao premijer Halilagić ovom prilikom „Uz sve prioritete koje je preuzela na početku mandata, Vlada će svojim aktivnostima nastojati da dinamizira saradnju sa privrednicima i njihovim potrebama prilagodi svoje, ka privredi usmjerene, programe podrške".

Delegaciji Vlade danas je prezentiran plan izgradnje Centra za gradnju i Retail parka u Stjepan Polju kod Gračanice, ali i izazovi u pogledu prilagodbe prostorno planske regulative i nedostatka radne snage, što su prepreke realizaciji ove značajne investicije.

Vlasnik Kompanije Faruk Širbegović ovom prilikom je istaknuo dobru dosadašnju saradnju i razumijevanje koje ima sa Vladom našeg kantona, a da se vizije razvoja podudaraju, pokazuje i spremnost premijera Halilagića i Kantonalne vlade da, s jedne strane u okvirima kantonalnih ingerencija direktno pomognu stvaranje boljeg poslovnog ambijenta, a s druge strane da nastupe prema drugim nivoima Vlasti kako bi se izazovi privrednika što brže prevazilazili.

„Zbog realizacije unaprijed dogovorenih poslova, mi smo nedavno imali otvoren oglas za prijem stotinu kvalifikovanih radnika. I pored kvalitetnih uslova koje smo ponudili, nažalost nismo uspjeli popuniti ove pozicije. Uz činjenicu da bilježimo i povratak radnika koji su odlazili u zemlje zapadne Europe, to pokazuje da na našem tržištu imamo deficit kvalifikovane radne snage", kazala je predsjednica Nadzornog odbora Kompanije Nerma Širbegović Delić.

I današnji sastanak pokazao je da privrednici od Kantonalne vlade očekuju podršku i kvalitetniji poslovni ambijent, a zajednička ocjena je da se to uz malo zalaganja može i ostvariti, te da se Vlada Tuzlanskog kantona istinski trudi da privrednicima bude partner i podrška.

Današnjem sastanku je prisustvovao i član Uprave, izvršni direktor Emir Čolo.


{webgallery}Sirbegovic 01 25 03 2022Sirbegovic 02 25 03 2022Sirbegovic 03 25 03 2022Sirbegovic 04 25 03 2022{/webgallery}