Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Aktivnosti Vlade

Delegacija grada Klosterneuburg posjetila premijera Tuzlanskog kantona

06.05.2022

Delegacija Klosterneuburg 01 05 05 2022Grad Klosterneuburg već duži niz godina gaji bratske odnose sa Općinom Teočak, a kao rezultat kojih su realizirani brojni uspješni projekti u ovoj, jednoj od manjih općina Tuzlanskog kantona.

Premijer Halilagić je u ime Vlade i u ime svih građana Tuzlanskog kantona izrazio zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom ističući da je ona dobar temelj za širenje i realizaciju budućih razvojnih i investicijskih projekata.

„Naša podneblja dijele i jedan dio zajedničke historije, te to, uz obnovljenu saradnju Klosterneuburga i Teočaka, može i treba biti podloga za njeno širenje i intenziviranje novim projektima i gradnji bolje budućnosti", kazao je premijer Halilagić.

Premijer Halilagić i gradonačelnik Schmuckenschlager su si predstavili regije, njihove znamenitosti i komparativne prednosti, te zaključili da postoji nekoliko područja u kojima se može uspostaviti značajna saradnja Tuzlanskog kantona i Donje Austrije.

„Saradnja u okvirima poslovnih zona, a u cilju otvaranja novih proizvodnih pogona i otvaranja novih radnih mjesta u našem kantonu nama je izuzetno zanimljiva i takvim projektima Vlada Tuzlanskog kantona, a ne sumnjam i lokalne zajednice, sigurno ćemo dati podršku", riječi su premijera Halilagića.

„Samo zajedničkim snagama možemo ići naprijed i samo zajedničkim radom možemo kreirati progres i dobrobit za građanstvo", zaključio je dana gradonačelnik Schmuckenschlager izražavajući zadovoljstvo posjetom i potencijalom za razvoj saradnje u budućem periodu.

Uz premijera Halilagica, danasnjem sastanku prisustvovali su ministar finansija Tuzlanskog kantona Suad Mustajbašić i domaćin posjete austrijske delegacije, načelnik Općine Teočak Tajib Muminović.


{webgallery}Delegacija Klosterneuburg 02 05 05 2022Delegacija Klosterneuburg 03 05 05 2022Delegacija Klosterneuburg 01 05 05 2022{/webgallery}