Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Aktivnosti Vlade

Premijer Halilagić svečano otvorio novoizgrađenu sportsku dvoranu u Kladnju

06.05.2022

Sportska dvorana Kladanj 01 06 05 2022 00000002„Meni je čast i zadovoljstvo biti u prilici da danas u funkciji kantonalnog premijera otvorim ovaj sportski objekat od izuzetnog značaja za Kladanj, ali i za cijeli Tuzlanski kanton. Prije svega zahvalio bih se svima koji su u proteklim godinama na bilo koji način učestvovali ili pomogli izgradnju ovog sportskog objekta. Činjenica da su i danas tribine dvorane popunjene za veoma kratko vrijeme dovoljno govori o potrebi građana za ovakvim objektom", kazao je prilikom otvorenja premijer Halilagić, ističući da je dvorana takorekuć poklon građanima Kladnja povodom Dana općine.

O značaju sportske dvorane dovoljno govori podatak da je u Kladnju, zbog nedostatka adekvatnog terena i dvorane ugašen rukometni sport koji je u ženskoj konkurenciji i u okvirima bivše Jugoslavije ostvarivao zapažene rezultate. Također i košarka u Kladnju, bez adekvatne dvorane, upućena na rad u školskim salama, nije imala mogućnost za ostvarivanje značajnijih rezultata. Ukupna vrijednost dvorane je oko 3 miliona KM, od čega je Vlada Tuzlanskog kantona za njenu izgradnju osigurala oko 1,1 milion KM.

„Današnjim činom ostvaren je višedecenijski san građana i sportista Kladnja da imaju svoju sportsku dvoranu, kao mjesto okupljanja, treniranja, mjesto koje će buditi i njegovati sportski duh, kompetitivnost i uopće zelju da se bude bolji", riječi su načelnika Čavkunovića.

Današnju svečanost premijer Halilagić iskoristio je da ukaže na značaj ulaganja u Kladanj, koji predstavlja svojevrsna sjeverna vrata Tuzlanskog kantona.

„Svaki putnik koji ulazi u naš kanton prvo vidi Kladanj i njegovu infrastrukturu. To, ali i brojni drugi razlozi pred nas stavljaju obavezu podrške projektima revitalizacije prije svega putne infrastrukture, vodosnabdijevanja ali i drugih oblasti i infrastrukture. U tom smislu Kladanj će imati svoje mjesto i dužnu pažnju Vlade TK u realizaciji onih projekata koje lokalna zajednica bude smatrala prioritetnim za rješavanje", svojevrsna je najava premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića, koji je i ovu priliku iskoristio da ukaže na programsku orjentaciju Kantonalne vlade da istinski radi na ravnomjernom razvoju Tuzlanskog kantona i poboljšanju uslova života svih građana Tuzlanskog kantona u ma kojoj lokalnoj zajednici da oni žive.


{webgallery}Sportska dvorana Kladanj 01a 06 05 2022Sportska dvorana Kladanj 01b 06 05 2022Sportska dvorana Kladanj 02 06 05 2022Sportska dvorana Kladanj 03 06 05 2022Sportska dvorana Kladanj 04 06 05 2022Sportska dvorana Kladanj 05 06 05 2022Sportska dvorana Kladanj 06 06 05 2022Sportska dvorana Kladanj 07 06 05 2022{/webgallery}