Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Novosti iz vlade

Najmlađi karatisti ispraćeni na Balkansko prvenstvo

29.05.2024

Karatisti 29 05 2024
Naši najmlađi karatisti, članovi reprezentacije Bosne i Hercegovine, sa područja Tuzlanskog kantona, danas su otputovali na Balkansko prvenstvo koje će se od 31. maja do 2. juna održati u Istanbulu u Turskoj. Zahvaljujući svojim rezultatima 32 takmičara iz našeg kantona ostvarila su pravo i izborila svoje mjesto u državnoj karate reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Ispraćaju na ovo veliko takmičenje danas su prisustvovali predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović, premijer Kantona Irfan Halilagić, ministar kulture, sporta i mladih TK Damir Gazdić i bivši karate reprezentativac, a danas ministar trgovine, turizma i saobraćaja Denis Bećirović.
„Izuzetno nam je zadovoljstvo ispratiti naše najmlađe karatiste na ovo veliko takmičenje i zaželjeti im sreću i uspjeh na takmičenju. Ne sumnjamo da će oni Bosnu i Hercegovinu predstaviti u najboljem svjetlu. Vlada Tuzlanskog kantona, svjesna odricanja kako ovih mališana, tako i njihovih roditelja, a želeći pomoći da se ostvari i što bolji rezultat s jedne strane, te da sam odlazak na ovo prvenstvo bude poticaj za još intenzivniji rad i zalaganje u narednim će danima iznaći način da proporcionalno, svakom od naših članova Reprezentacije snosi dio troškova odlaska i učešća na prvenstvu“, kazao je danas premijer Halilagić.
„Kantonalno ministarstvo kulture, sporta  mladih i Vlada Tuzlanskog kantona su do sada više puta podržavali međunarodne nastupe svih naših reprezentativnih selekcija. To je naša moralna obaveza. Tako smo odlučili da i našim najmlađim karatistima, našim najmlađim ambasadorima, prepoznamo njihov trud i zalaganje, te da im uz finansijsku podršku danas zaželimo i uspjeh na takmičenju u Turskoj“, rekao je na ispraćaju ministar Gazdić.