Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Najave

Manifestacija “Girls’ Day” 2023

31.10.2023

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona poziva vas na manifestaciju “Girls’ Day" 2023  koja će biti održana u utorak, 31. oktobra 2023. godine, u periodu od 10:00 do 14:00 sati, u maloj dvorani SKPC Mejdan.

Manifestacija “Girls’ Day" 2023 podržana je od strane Ministarstva Privrede, Grada Tuzla i USAID Diaspora Invest, te je nastala uspješnom saradnjom između Fondacije za Inovacije, Tehnologiju i Transfer Znanja, DKR Njemačkog Centra za Robotiku i BH Futures Fondacije.

Cilj ovog događaja je podstaći interes i entuzijazam među mladim ženama za STEM karijere, inspirirajući ih da istraže mogućnosti u oblastima automatizacije, robotike i nauke.

Gošće na ovom događaju će biti četiri izuzetne žene iz STEM područja: Sara Vanovac, koja trenutno pohađa doktorske studije fizike na California Institute of Technology; Ida Fazlić, trenutno na doktorskom studiju nauke o baštini na Univerzitetu u Amsterdamu; Valerija Ereš, Digital Marketing Specialist u kompaniji ZenDev, te Azra Aljić, Engineering and Delivery Lead u HTEC-u. Događaj će također uključivati i panel diskusiju koja će omogućiti dublje razmatranje i dijalog o izazovima i prilikama u STEM-u.

Pozivamo vas da medijski propratite događaj i o tome informišete javnost.