Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Novosti iz vlade

Kontinuirana saradnja Vlade TK sa Sportskim savezom TK

22.01.2024

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i ministar za kulturu, sport i mlade TK  Damir Gazdić primili su danas predsjednika UO i generalnog sekretara Sportskog saveza TK Branimira Mikića i Jadrana Lasetovića te izvršnog producenta manifestacije „Izbor sportiste godine 2023.“ Nedima Ćudića sa kojima su razgovarali o ovom sportsko-kulturnom događaju.

Vlada Tuzlanskog kantona i ove je godine pokrovitelj izbora najuspješnijih sportista i ekipa te su gosti i zvanično uručili pozivnice za ovogodišnju 30. jubilarnu manifestaciju. 

„Trideseti izbor najboljih u sportu na području TK kruna je rada Sportskog saveza“, kazao je ovom prilikom premijer Halilagić napomenuvši da će „Vlada TK nastojati obezbijediti što više sredstava za sport ali i urediti način da ta sredstva dođu u prave ruke“ 

Ovog je mišljenja i resorni ministar Gazdić naglasivši da Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK želi nastaviti u smjeru boljeg funkcionisanja i podrške sportistima. 

„U 2024. godini nas očekuje blago povećanje ulaganja u sport i mlade a do kraja februara trebao bi izaći i registar onih koji se bave sportom“, kazao je ovom prilikom ministar Gazdić te naglasio da resorno ministarstvo ide ka olakšavanju procedura i smanjenja „papirologije“ kada su u pitanju prijave na javne pozive.

Izbor sportiste Tuzlanskog kantona bit će održan 30. put, a kroz dodjelu priznanja u 13 kategorija bit će predstavljeni najbolji pojedinci i klubovi koji su ostvarili zapažene sportske rezultate u 2023. godini.

Sportski savez kod Premijera (22.01.2024)