Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Najave

Konferencija o stanju i perspektivama ekonomskog i infrastrukturnog razvoja TK

07.06.2024

Obavještavamo vas da Kantonalna privredna komora Tuzla i Grupacija poslodavaca Tuzlanskog kantona organizuju „Konferenciju o stanju i perspektivama ekonomskog i infrastrukturnog razvoja Tuzlanskog kantona“.

Konferencija će biti održana u ponedeljak i utorak 10. i 11. juna 2024. godine u hotelu „Salis“, ulica Soli 4, u Tuzli.
Na konferenciji će se razgovarati o saobraćajnoj deblokadi Tuzlanskog kantona koji se decenijama nalazi u nepovoljnom položaju u odnosu na druge dijelove Bosne i Hercegovine, posebno uzimajući u obzir privredni značaj i potencijale za razvoj.

Na konferenciji će biti predstavljeni infrastrukturni projekti u TK, planovi i dosadašnja realizacija u programima javnih preduzeća Ceste Federacije BiH, Autoceste FBiH, Željeznice Federacije BiH kao i paneli o uticaju saobraćajne blokade na privredni razvoj, definisanju prioriteta u saobraćaju i panel diskusija „Saobraćajna deblokada TK sa pozicije zakonodavne vlasti“ na kojoj će učestvovati predstavnici i zastupnici stranaka u Parlamentu BiH i Parlamentu FBiH iz Tuzlanskog kantona.

Konferencija treba rezultirati zajedničkim stavovima koji bi se odnosili na brži i efikasniji razvoj infrastrukture i privrede Tuzlanskog kantona.

Pozivamo vas da pratite rad Konferencije i o tome izvijestite javnost.