Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Novosti iz vlade

Javna čestitka povodom 8. maja – Svjetskog dana Crvenog krsta/križa i Nedjelje Crvenog krsta/križa

08.05.2024

Povodom obilježavanja 8. maja – Svjetskog dana Crvenog krsta/križa i Nedjelje Crvenog krsta/križa, premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

Svjetski dan Crvenog kriza i Crvenog polumjeseca

„Povodom 8. maja - Svjetskog dana Crvenog krsta/križa i Nedjelje Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime upućujem iskrene čestitke svim volonterima, članovima i osoblju Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca u Tuzlanskom kantonu i gradskim/općinskim organizacijama ovih humanih organizacija.

Dane koji su pred nama ove godine želim iskoristiti da još jednom akcentiramo značaj djelovanja i aktivnosti Crvenog krsta/križa Tuzlanskog kantona. Organizacija i promocija i poticanje dobrovoljnog davalaštva krvi jedna je od najistaknutijih aktivnosti ove organizacije, međutim njen značaj i prisustvo volontera Crvenog krsta/križa ima veoma značajnu ulogu i prilikom odgovora na sve oblike prirodnih nesreća, ali i podršci učesnicima i organizaciji događaja poput Marša mira.
Vaš svakodnevni angažman u pružanju podrške onima kojima je pomoć najpotrebnija potvrđuje vašu ulogu čvrstog oslonca cjelokupne društvene zajednice.

Uz zahvalnost za predanost i zalaganje koje ste dosad nebrojeno puta pokazali, želimo vam mnogo uspjeha u daljem radu“.