Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Aktivnosti Vlade

Delegacija Vlade na obilježavanju Dana Doboj Istoka

10.03.2023

Dan Opcine Doboj Istok 01 10 03 2023Rezimirani su rezultati zajedničkih aktivnosti iz prošle godine, razgovarano o općinskim prioritetima u tekućoj godini, a premijeri Halilagić i Novalić su načelnika Bratića upoznali sa posljednjim informacijama o realizaciji projekta izgradnje brze ceste koja bi preko Lukavca, Gračanice i Doboj Istoka spojila Tuzlu sa Dobojem i autoputem Vc.
„Tokom prošle godine Vlada je u Doboj istoku s ciljem istinskog, a ne samo deklarativnog ravnomjernog razvoja svih lokalnih zajednica, realizirala nekoliko značajnih projekata koji su sigurno polučili i znatne benefite za građane ovog kraja. Sanacija školskih objekata, izgradnja sportske dvorane, rekonstrukcija i sanacija regionalnih i lokalnih putnih pravaca, uz vodoprivredne i projekte zaštite okolice i energijske efikasnosti i praktično su pokazali naše opredjeljenje", kazao je premijer Halilagić i dodao da je ukupna vrijednost prošlogodišnjih investicija Vlade TK na području općine Doboj Istok oko 2,5 miliona KM.
Premijer Novalić danas je između ostalog, uz modernizaciju infrastrukture za drumski saobraćaj, najavio i elektrifikaciju pruge od Doboja prema Tuzli, što će omogućiti i stavljanje u funkciju talgo vozova na ovoj relaciji.
Također, danas je rečeno i da su dosadašnji rezultati snažan poticaj za ostvarivanje ambicioznih planova u budućnosti, u kojima će Vlada Tuzlanskog kantona i dalje biti pouzdan partner.

 

 

{webgallery}Dan Opcine Doboj Istok 01 10 03 2023Dan Opcine Doboj Istok 02 10 03 2023Dan Opcine Doboj Istok 03 10 03 2023Dan Opcine Doboj Istok 04 10 03 2023

{/webgallery}