Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Nekategorisano

Aktivnosti na projektu "Pametne škole"

27.10.2017

Takmičenje škola „Navike promijeni školu opremi" trenutno je za škole, najinteresantnija aktivnost koja se realizuje unutar projekta Pametne škole. Projektni tim je u proteklom periodu održao dva sastanka, jedan u Tuzli i jedan u Slavonskom Brodu. Na sastancima pored što je razgovarano o takmičenju škola, izrađena je i dokumentacija za takmičenje inovatora, koje će uskoro biti otvoreno.

Poziv za takmičenje škola otvoren je do 3. novembra 2017. godine, a škole koje budu učestvovale na takmičenju, imaju mogućnost osvojiti vrijedne nagrade. Regionalno takmičenje „Navike promijeni školu opremi" organizovano je u cilju promocije energetske efikasnosti i uštede energije i vode u školama sa područja Tuzlanskog kantona (Bosna i Hercegovina) i Brodsko-posavske županije (Hrvatska).

Projektni tim aktivno radi na informisanju škola i šire javnosti o tekućim aktivnostima, te je u vezi sa tim Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta svim školama u TK uputilo motivirajuće pismo da se uključe u takmičenje. Isto pismo i poziv školama u Brodsko-posavskoj županiji, uputio je i Upravni odjel za obrazovanje, šport i kulturu Brodsko-posavske županije.
Pored takmičenja škola, trenutno je u toku i izvođenje građevinsko-zanatskih radova na realizaciji mjera energetske efikasnosti na zgradi Mješovite srednje škole "Musa Ćazim Ćatić" u Kladnju. Vrijednost radova na školi je 186.605,68 €.

Više fotografija pogledajte OVDJE