Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Aktivnosti Vlade

Delegacija Vlade posjetila URODIOL

18.03.2022

18032022 vlada„Današnja posjeta jedna je od uopšte prvih posjeta delegacije Vlade Tuzlanskog kantona i prva posjeta jednom od udruženja koja se bave ovom problematikom. To pokazuje našu opredijeljenost da, u skladu sa našim mogućnostima, pomognemo ovim kategorijama društva. Nekoliko programa, kada je u pitanju resor rada i socijalne politike je u pripremi i vjerujem da će na određeni način ti programi zadovoljiti potrebe i ovog i sličnih udruženja. Naša je opredijeljenost da, koliko budemo mogli, napravimo iskorak", kazao je premijer Halilagić.


U razgovoru sa premijerom Halilagićem, ministricom zdravstva Dajanom Čolić i ministrom za rad, socijalnu politiku i povratak Mirsadom Muhamedbegovićem, predsjednica Udruženja Nermina Čorhodžić je istaknula da u prostorije Udruženja, svakodnevno dolazi 37 štićenika i da se Udruženje i pored svih poteškoća trudi osigurati im koliko toliko prihvatljiv prostor za boravak i radne aktivnosti.


„Znam da premijeru Halilagiću nije lako. Teška je situacija i znam šta se sve događa. Koliko je u svojoj mogućnosti premijer, ministar za rad i socijalnu politiku i svi koju su došli da nas obiđu voljela bih da nam pomognu u granicama svoje mogućnosti", kazala je predsjednica Čorhodžić, zahvaljujući se i delegaciji Vladi na današnjoj posjeti i iskazanoj spremnosti da pomognu.