Odgovori na pitanja

Želimo da zajednički poboljšamo rad Ministarstva za razvoj i poduzetništvo, a od značaja su za život i rad svih stanovnika Tuzlanskog kantona. Sa zadovoljstvom primamo sva Vaša pitanja i trudimo se na njih pravodobno odgovoriti.

 

Nezadovoljstvo na rad komisije za Program broj 2. Subvencioniranje troškova mladima za smještaj i boravak djece u predškolskim ustanovama

Vaše ime i prezime:: Jasmina Mujić
Vaše pitanje: Poštovani, Ovom prilikom izjavljujem svoje opšte nezadovoljstvo na rad komisije za Program broj 2. Subvencioniranje troškova mladima za smještaj i boravak djece u predškolskim ustanovama koji je raspisan od strane Vlade TK za razlog i način na koji sam odbijena od pomoći za "Subvencioniranje troškova mladima za smještaj i boravak djece u predškolskim ustanovama". Razlog mog odbijanja bio je - Potvrda predškolske ustanove sa kojom je potpisan Ugovor ne sadrži sve tražene elemente, i to da nema neizmirenih obaveza prema ustanovi za period od 01.09.2020- 31.08.2021.godine. Moj zahtjev koji sam uputila JU Dječije obdanište Banovići je sadržavao prekopirani tekst tačke 5 Javnog oglasa gdje se tražilo šta potvrda treba da sadrži, te istu je izdala JU Dječije obdanište Banovići. Ovim putem Vas pozivam da prekontrolišete način i rad komisije i moje je mišljenje da nije bilo razloga za odbijenje od subvencije. Napominjem, prema mojim saznanjima jedina sam iz Banovića koja se javila na ovaj poziv, te komisija je provjeravala putem poreznih ispostava neke kandidate o visini ostvareni prihoda vezano za uvjerenja koje su izdavale porezne ispostave. Ako je komisija provjeravala te nedostatke uvjerenja poreznih ispostava zašto se nisu provjeravala uvjerenja i ustanova da se ima isti kriterijum prema svima.

Opširnije...

šta je sa sa :grant odobrenim sredstvima nabavke opreme i repromaterijala za moju firmu- autolimarija,,EXTRA KVALITET,,Srebreniksa zaključenim ugovoromod18.12.2014.g kad bi to moglo biti realizovano pozdrav

Vaše ime i prezime: fikro mulahasanović
Vaše pitanje: šta je sa sa :grant odobrenim sredstvima nabavke opreme i repromaterijala za moju firmu- autolimarija,,EXTRA KVALITET,,Srebreniksa zaključenim ugovoromod18.12.2014.g kad bi to moglo biti realizovano pozdrav

Opširnije...

Poštovani: Interesuje me kada će biti provedena odluka o odobravanju srestava na ime subvencijeza podrškunovoosnovanim MSP i obrtima.??

Vaše ime i prezime: Mulić Medina
Vaše pitanje Poštovani:
Interesuje me kada će biti provedena odluka o odobravanju srestava na ime subvencijeza podrškunovoosnovanim MSP i obrtima.??

Broj:14/1-14-30325-1/13
od 23.12.2013.god.

Opširnije...

Interesuje me koja je potrebna dokumentacija za dobijanje kredita o pokretanju biznisa osobama od 18 do 35 godina?

Vaše ime: Kalajdzic Denisa
Vaše pitanje: Postovanje, interesuje me koja je potrebna dokumentacija za dobijanje kredita o pokretanju biznisa osobama od 18 do 35 godina? unaprijed zahvalna

Opširnije...

Htio bi da pokrenem poljoprivredu to jest uzgoj stoke i plasiranje mlijeka na tržište a potrebna su mi neka ulaganja pa vas pitam kako mogu doć do neke pomoći u ovoj realizaciji?

Vaše ime: Ćerimić Senad
Vaše pitanje: Poštovanje,
htio bi da pokrenem poljoprivredu to jest uzgoj stoke i plasiranje mlijeka na tržište a potrebna su mi neka ulaganja pa vas pitam kako mogu doć do neke pomoći u ovoj realizaciji?

Opširnije...

Molim Vas za odgovor vezano za 1.sjednicu Vlade TK

Vaše ime: Lejla Salihspahić
Vaše pitanje: Postovani,
Molim Vas za odgovor vezano za 1.sjednicu Vlade TK, a veza sljedeca talka ŠANSA ZA MLADE PODUZETNIČKOG DUHA
Vlada Tuzlanskog kantona prihvatila je Program „Business start up fond za mlade sa područja TK". Ministarstvo razvoja i poduzetnistva TK.
Ja sam iz Lukavca,i otvorila sam vlastiti obrt,Cvjecaru,kako bih gradu doprinijela u nekom ljepsem,ekoloskom i svjetlijem razvoju.Medutim imala bih zelju prosiriti se,u smislu izgradnje plastenika i sl.vezano za ovu vrstu usluzne djelatnosti,medutim sada me interesuje ova Odluka,da li i kako i ja mogu biti jedna od mladih ljudi,22 su mi godine,otvorila sam u julu tekuce godine cvjecaru,korisnika ovihh sredstava.Izmedu ostalog zelim da naglasim da nisam iskoristila ni sredstvaod Zavoda za zaposljavanje za samozaposljavanje,iz razloga sto se jednostavno kasno cuje za ovu vrstu pomoci mladim vlasnicima ili ih nikako i ne znate.Hvala vam i molila bih odgovor.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv