Delegacija Vlade na obilježavanju Dana Doboj Istoka

Povodom obilježavanja Dana općine Doboj Istok delegacija Vlade Tuzlanskog kantona boravila je u posjeti ovoj općini. Delegaciju Vlade predvodio je premijer Kantona Irfan Halilagić, a ovaj događaj svojim prisustvom je uveličao i premijer Federacije BiH Fadil Novalić. Osim polaganja cvijeća na spomen obilježjima poginulim braniteljima i prisustva na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća, ova posjeta bila je i prilika za radni sastanak dva premijera sa načelnikom Općine Kemalom Bratićem.

Dan Opcine Doboj Istok 01 10 03 2023Rezimirani su rezultati zajedničkih aktivnosti iz prošle godine, razgovarano o općinskim prioritetima u tekućoj godini, a premijeri Halilagić i Novalić su načelnika Bratića upoznali sa posljednjim informacijama o realizaciji projekta izgradnje brze ceste koja bi preko Lukavca, Gračanice i Doboj Istoka spojila Tuzlu sa Dobojem i autoputem Vc.
„Tokom prošle godine Vlada je u Doboj istoku s ciljem istinskog, a ne samo deklarativnog ravnomjernog razvoja svih lokalnih zajednica, realizirala nekoliko značajnih projekata koji su sigurno polučili i znatne benefite za građane ovog kraja. Sanacija školskih objekata, izgradnja sportske dvorane, rekonstrukcija i sanacija regionalnih i lokalnih putnih pravaca, uz vodoprivredne i projekte zaštite okolice i energijske efikasnosti i praktično su pokazali naše opredjeljenje", kazao je premijer Halilagić i dodao da je ukupna vrijednost prošlogodišnjih investicija Vlade TK na području općine Doboj Istok oko 2,5 miliona KM.
Premijer Novalić danas je između ostalog, uz modernizaciju infrastrukture za drumski saobraćaj, najavio i elektrifikaciju pruge od Doboja prema Tuzli, što će omogućiti i stavljanje u funkciju talgo vozova na ovoj relaciji.
Također, danas je rečeno i da su dosadašnji rezultati snažan poticaj za ostvarivanje ambicioznih planova u budućnosti, u kojima će Vlada Tuzlanskog kantona i dalje biti pouzdan partner.

 

 

Dan Opcine Doboj Istok 01 10 03 2023
Dan Opcine Doboj Istok 02 10 03 2023
Dan Opcine Doboj Istok 03 10 03 2023
Dan Opcine Doboj Istok 04 10 03 2023

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv