Uručivanje energijskog certifikata

 

Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović i ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice TK Anela Ajšić posjetit će u četvrtak, 9. marta 2023. godine u 14:00 sati područnu školu Stari Đurđevik te uručiti energijski certifikat.

Riječ je o uspješnoj realizaciji projekta energijske efikasnosti objekta Caritasa Švicarske, Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK i Ministarstva obrazovanja i nauke TK u okviru programa „Inovacije u energetskoj efikasnosti i obnovljivoj energiji za bolje prilagođavanje klimatskim promjenama i smanjenje siromaštva – EE FAZA III".

U prvoj fazi izvršena je sanacija objekta iz mjera energetske efikasnosti, dok je u završnoj fazi instalirana i stavljena u funkciju geotermalna toplotna pumpa. Svečanom uručenju certifikata prisustvovat će i predstavnik Caritasa Švicarske Fuad Imamović.

 Molim da medijski propratite događaj i o tome izvijestite medije.

Svečano otvaranje Zimske škole fizike 2023

 

Društvo fizičara u Tuzlanskom kantonu u saradnji sa Pedagoškim zavodom Tuzlanskog kantona i Prirodno-matematičkim fakultetom Univerziteta u Tuzli organizuju dvodnevnu „Zimsku školu fizike 2023" za nadarene učenike osnovnih i srednjih škola.

Svečano otvaranje Zimske škole fizike 2023 upriličit će se u petak, 3. marta 2023. godine u prostorijama Tehnološkog fakulteta sa početkom u 10:00 sati. Zimsku školu fizike otvorit će ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović.

Molimo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Akademija obrazovnih institucija povodom Dana nezavisnosti BiH

 

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i Univerzitet u Tuzli, u saradnji sa Pedagoškim zavodom Tuzlanskog kantona, povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u utorak, 28.2.2023. godine, u Narodnom pozorištu Tuzla, sa početkom u 13:00 sati organiziraju akademiju obrazovnih institucija Tuzlanskog kantona.

U programu će sudjelovati učenici JU Srednja muzička škola „Čestmir Mirko Dušek" Tuzla, JU Osnovna muzička škola Tuzla, JU Osnovna škola „Miladije" Tuzla, te studenti Akademije dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli. Na akademiji će se prigodnim referatom obratiti profesor Filozofskog fakulteta u Tuzli dr.sci. Izet Šabotić.

JU Muzej istočne Bosne Tuzla otvorit će izložbu „1.mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine", autora Ibrić Nermina.

Akademija obrazovnih institucija prvi put se obilježava na području Tuzlanskog kantona povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Svečano otvaranje sportskog poligona u OŠ „Stupari"

 

Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović prisustvovat će u utorak, 28. februara 2023. godine svečanom otvaranju sportskog poligona u JU Osnovna škola „Stupari" Stupari – školski objekat Dubrava u Stuparima sa početkom u 10:00 sati.


Riječ je o izgradnji sportskog poligona za što je iz budžeta Tuzlanskog kantona kroz program kapitalnih ulaganja izdvojeno 55 hiljada KM. U okviru otvaranja predviđena je i svečanost u krugu škole.


Molim vas da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Uručivanje javnih priznanja

 

U ponedjeljak, 27. februara 2023. godine u 14:30 sati (kabinet ministra), ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović uručit će javno priznanje „Zahvalnica" Vesimi Čičkušić i Jusufu Omeroviću, inspektorima za obrazovanje, za doprinos u razvoju i afirmaciji odgoja i obrazovanja na području Tuzlanskog kantona.

Molimo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Javna rasprava na Nacrt strategije razvoja turizma TK

 

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona održat će završnu Javnu raspravu na Nacrt strategije razvoja turizma Tuzlanskog kantona za period 2022-2027. godine u utorak 21. februara 2023. godine u 12:00 sati u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla.


Više informacija o Nacrtu Strategije razvoja turizma Tuzlanskog kantona za period 2022-2027 godine kao i obavještenje o realizaciji procesa javnih konzultacija koje će trajati do 25. februara 2023. godine možete pronaći na web-stranici Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona (https://mttstk gov.ba).

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv