Okončani radovi i uručena upotrebna dozvola za most Ljubače – Suha

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Anela Ajšić današnjim je uručivanjem Rješenja o odobrenju za upotrebu mosta preko rijeke Spreče predstavnicima Grada Živinice najavila i skorašnje zvanično puštanje u funkciju ovog infrastukturnog objekta.

Opširnije...

OBAVJEST

svim pravnim licima koji su proizvođači i uvoznici proizvoda, proizvođači i vlasnici otpada ili subjekti koji se bave bilo kojom aktivnosti upravljanja otpadom, tj. svi subjekti koji produkuju otpad i subjekti koji upravljaju otpadom o unosu podataka u informacioni sistem upravljanja otpadom za 2022.godinu

Ovim putem Vas obavještavamo da je Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH u skladu sa Uredbom o informacionom sistemu upravljanja otpadom („Službene novine FBiH" broj: 97/18) uspostavio informacioni sistem upravljanja otpadom u Federaciji BiH, kojem obveznici izvještavanja pristupaju neposredno putem interneta.
Subjekti izvještavanja su sva pravna lica proizvođači i uvoznici proizvoda, proizvođači i vlasnici otpada ili subjekti koji se bave bilo kojom aktivnosti upravljanja otpadom, tj. svi subjekti koji produkuju otpad i subjekti koji upravljaju otpadom.
S obzirom na gore navedeno, podsjećamo Vas, da ste u obavezi godišnji izvještaj iz člana 11. stav (4) Uredbe o informacionom sistemu upravljanja otpadom („Službene novine FBiH" broj: 97/18) dužni dostaviti u Fond do 31.03. tekuće godine za prethodnu.

Upustvo za dobijanje korisničkog računa za pristup informacionom sistemu možete naći na https:// www.otpadfbih.ba/login ili se obratite Fondu za dodatne informacije na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili putem telefona 033 723 680.

OBAVIJEST

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice je u partnerstvu sa Fondom za zaštitu okoliša putem Javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša JK 2021 realiziralo projekat pod nazivom „Studija o utjecaju na okoliš uklanjanja opasnog otpada kruksa i dekontaminacije tla u industrijskoj zoni grada Tuzla".

Opširnije...

Vlada TK finansira ugradnju energijski efikasne rasvjete

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je danas sa izvođačima radova potpisala ugovore o nabavci i ugradnji energijski efikasne rasvjete u Tuzli, Živinicama, Lukavcu, Čeliću, Sapni.

Opširnije...

Privrednim društvima u privatnom vlasništvu za ekološke projekte 500 hiljada KM

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Anela Ajšić potpisala je danas ugovore sa 22 privredna društva koji su ostvarili pravo na sredstva za projekte zaštite okolice. Radi se o projektima provedbe energijskih programa, unaprjeđivanja i izgradnje infrastrukture za zaštitu okoliša i zaštite, očuvanja i poboljšanja kvaliteta zraka, tla i voda.

Opširnije...

Omogućen početak radova na izgradnji mosta u MZ Suha

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Anela Ajšić potpisala je danas Rješenje o odobrenju za građenje mosta na rijeci Spreči na lokalnom putu Ljubače – Suha čime je dato „zeleno svjetlo" izvođaču radova.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv

 

Vi ste ovdje: Početna MINISTARSTVA Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice