Okončani radovi i uručena upotrebna dozvola za most Ljubače – Suha

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Anela Ajšić današnjim je uručivanjem Rješenja o odobrenju za upotrebu mosta preko rijeke Spreče predstavnicima Grada Živinice najavila i skorašnje zvanično puštanje u funkciju ovog infrastukturnog objekta.

06032023-mpuzo-mostMost na lokalnoj cesti Ljubače – Suha obnovljen je zahvaljujući zajedničkim snagama i sredstvima koje je obezbijedila Vlada FBiH i premijer Fadil Novalić, Grad Živinice i Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona.

„Procedura što se tiče resornog ministarstva je završena", naglasila je ministrica Ajšić ovom prilikom podsjetivši da su „uručena rješenja za urbanističku saglasnost i građenje, završeni radovi i dostavljena uredna dokumentacija te načinjen tehnički prijem komisije koja je konstatovala da se most može koristiti za upotrebu. Rješenje će za 15 dana postati pravosnažno a time će i stanovnicima zapadnog dijela Živinica i privrednicima koji su koristili obilaznicu olakšati kretanje i skratiti put", kazala je ministrica Ajšić.


Ministrica Ajšić ovom je prilikom zahvalila gradskoj službi i gradonačelniku Živinica za sve poduzete aktivnosti da se projekat što prije završi kao i stanovništvu tog dijela grada na razumijevanju zbog nemogućnosti prelaska tokom izvođenja radova.


Most na rijeci Spreči oštećen je u poplavama 2014. godine i od tada predstavljao problem i otežavao komunikaciju stanovnika ovog kraja.

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv