Javna priznanja za doprinos u oblasti obrazovanja

Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović uručio je inspektorima za obrazovanje Vesimi Čičkušić i Jusufu Omeroviću javno priznanje „Zahvalnica" za doprinos u razvoju i afirmaciji odgoja i obrazovanja na području Tuzlanskog kantona.

27022023-mon-javna-priznanja-1Zahvalnice, prema riječima ministra Omerovića, imaju za cilj da podstaknu službenike u radu. „Vesima Čičkušić i Jusuf Omerović su kao inspektori doprinosili radu, provođenju zakona u institucijama obrazovanja, u javnim ustanovama od predškolskog, preko osnovnog, srednjeg, obrazovanja odraslih i visokog obrazovanja te imamo potrebu da im se na ovaj način zahvalimo i to ćemo ubuduće činiti sa drugim službenicima", kazao je ovom prilikom ministar Omerović.

Glavna kantonalna inspektorica za obrazovanje Vesima Čičkušić naglasila je da je „jako značajno da u ovom radu koji se odvija na terenu i sa subjektima nadzora na neki način imamo podršku Ministarstva i da je to zajednički rad na uspostavljanju jednog uređenog sistema na svim nivoima obrazovanja."

27022023-mon-javna-priznanja-2Nastojanje ova dva inspektora da se kompletan nastavni proces na području TK drži sistema nije prošao neprimijećen.

Prema riječima kantonalnog inspektora za srednje obrazovanje i obrazovanje odraslih Jusufa Omerovića „uložen je ogroman trud u proteklom periodu. Ovo će nam samo biti podsticaj i nama i našim kolegama da i dalje nastavimo sa uspješnim radom na provođenju zakona i podzakonskih propisa."

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv