Održana 31. redovna sjednica Vlade TK

Povećanje novčanih podrški i uvedena podrška za plasteničku proizvodnju
Na danas održanoj sjednici Vlada je donijela Program novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2021. godini. Ovim programom određena je visina sredstava za pojedine modele novčanih podrški, kriteriji za ostvarivanje prava na novčanu podršku i plan raspodjele sredstava po oblastima i vrstama novčanih podrški.

Opširnije...

Održana 30. redovna sjednica Vlade TK

Ukupno 2,5 miliona KM za kapitalne investicije
Na danas održanoj sjednici Vlada je izmijenila i dopunila Program rasporeda sredstava sa potrošačke jedinice Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava za 2021. godinu. Ovim izmjenama, uz prethodno planirane investicije u iznosu od 1,5 miliona KM, planirana je raspodjela novih 1 milion KM.

Opširnije...

Održana 20. vanredna sjednica Vlade TK

Zbog najavljenih obilnijih padavina Vlada TK poziva na oprez
Vlada je danas prihvatila informaciju Kantonalne uprave civilne zaštite, te imajući u vidu narandžasto upozorenje Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH zbog očekivanih jačih lokalnih pljuskova u narednim danima, Vlada je zatražila od Kantonalnog štaba civilne zaštite, ali i Kantonalne uprave civilne zaštite da u narednim danima povećaju stepen opreznosti i da, u slučaju potrebe, budu spremni na brz odgovor.

Opširnije...

Održana 29. redovna sjednica Vlade TK

Proširivanje spektra podrške projektima energijske efikasnosti
Na danas održanoj sjednici Vlada se opredijelila za nastavka realizacije i proširivanje lepeze programa podrške projektima povećanja energijske efikasnosti. 

Opširnije...

Održana 28. redovna sjednica Vlade TK

Otklanjanje nedostataka iz Zakona o policijskim službenicima
Zbog stvaranja zakonskih preduslova za implementaciju finansijske samostalnosti Uprave policije Vlada je danas utvrdila nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima Tuzlanskog kantona.

Opširnije...

Održana 27. redovna sjednica Vlade TK

Formiran Kantonalni savjet za nauku i tehnologiju
Na danas održanoj sjednici Vlada je imenovala Kantonalni savjet za nauku i tehnologiju. Ovo je stručno i savjetodavno tijelo Vlade TK u sistemu naučnoistraživačke djelatnosti i tehnološkog razvoja, a u naredne četiri godine činit će ga osam predstavnika naučnih radnika i jedan predstavnik privrede.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna