INFORMACIJA

 Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević, primio je danas u posjetu gospodina Markusa Rolofsa (Marcus Rolofs) šefa Ureda OSCE-a u Tuzli. Cilj posjete, koja je ujedno i posljednja, oproštajna posjeta g-dina Rolofsa na ovoj funkciji, jeste da se sumiraju dosadašnji rezultati rada, iskaže zahvalnost za dobru saradnju, ali i da se ta saradnja još više ojača u narednom periodu. Prema njegovim riječima u Tuzli i Bosni i Hercegovini je proveo jako interesantno vrijeme, te je posebno istakao ogroman potencijal, posebno među mladima u Bosni i Hercegovini.

Posjeta OSCE

Premijer Tuzlanskog kantona je istakao da je svaki rastanak tužan, ali istovremeno i izrazio zadovoljstvo da se iz Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine nose pozitivna iskustva. „Tuzlanski kanton, uistinu, ima velike mogućnosti, što povećava odgovornost, nas, političara prema građanima“, riječi su premijera Čauševića. Učesnici današnje posjete istakli su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom svih kantonalnih institucija sa misijom OSCE-a u našoj zemlji, te izrazili nadu da će dostignuti nivo saradnje biti nastavljen i u budućnosti. Ovom prilikom se pohvalno govorilo i o projektima Vlade Tuzlanskog kantona, kojima se izašlo pred međunarodne fondove, te otvaranju dva nova dva suda u Lukavcu i Banovićima. Razgovarano je i o razvoju potencijala koji leži u dijaspori, a koja može donijeti određene nove ideje i pokrenuti neke razvojne projekte na području Tuzlanskog kantona.

Kada su u pitanju buduće aktivnosti Vlade, Premijer je predstavnike OSCE-a upoznao sa planom rekonstrukcije zgrade Općinskog suda u Tuzli, čime će se stvoriti i optimalni uslovi za dalji rad Kantonalnog suda i tužilaštva. Gospodin Rolofs će u narednom periodu, nakon što preda dužnost, obnašati funkciju u okviru misije OSCE-a u Skoplju u Makedoniji.

Današnjem sastanku, osim gospodina Rolofsa u ime OSCE-a su prisustvovali Mark Hanbury, Službenik za ljudska prava u uredu OSCE-a u Tuzli, koji će od 5. aprila obnašati dužnost v.d. Šefa kancelarije, Dragica Karadžin, Službenik za politička pitanja i Svjetlana Pejdah, Asistentica Šefa kancelarije.

 


Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15