Premijer Halilagić upriličio prijem za violistkinju Aidu Rešidbegović

Izuzetan rezultat naše mlade violistkinje, učenice Srednje muzičke škole „Čestmir Mirko Dušek" u Tuzli, Aide Rešidbegović na Međunarodnom muzičkom takmičenju mladih (International youth music competitions - IYMC), koje je održano u Njujorku (New York) u Sjedinjenim Američkim Državama, bio je povod za današnji prijem u Kabinetu premijera TK Irfana Halilagića.

Opširnije...

Premijer Halilagić otvorio kompleks Muška voda u Kladnju

Svečanim presijecanjem vrpce premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić, danas je u društvu načelnika Općine Kladanj Jusufa Čavkunovića i direktora i vlasnika kompleksa „Muška voda" Kasima Selimovića otvorio ovaj rekonstruisani sportsko – rekreaciono – turistički kompleks.

Opširnije...

Donacijom vozila Vlada započela konsolidaciju JP Šume TK

Današnjim uručenjem terenskih vozila Javnom preduzeću „Šume TK" d.d. Kladanj, Vlada Tuzlanskog kantona započela je finansijsku i ukupnu poslovnu konsolidaciju ovog javnog preduzeća. Klučeve i dokumentaciju pet terenskih vozila, namijenjenih za protiv požarnu zaštitu šuma u Tuzlanskom kantonu, v.d. direktora JP Šume TK Almiru Huskiću, uručili su premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Emir Begić. Ukupna vrijednost današnje donacije je oko 170.000 KM.

Opširnije...

Konkretni pomaci na deblokadi Tuzlanskog kantona prema zapadu

Putna deblokada Tuzlanskog kantona, u smislu modernizacije saobraćajnice od Tuzle prema Doboju, bila je tema današnjeg sastanka premijera Federacije BiH Fadila Novalića sa premijerom Tuzlanskog kantona Irfanom Halilagićem, gradonačelnicima i načelnicima općina koje se nalaze na trasi ovog putnog pravca i predstavnicima svih relevantnih institucija koje učestvuju u realizaciji ovog projekta. Sastanak, koji je održan danas u Doboj Istoku, svojevrstan je nastavak sastanka koji je prošle sedmice održan u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu.

Opširnije...

U školama u Tuzlanskom kantonu počela školska 2022/23. godina

Školskim zvonom i intoniranjem himne Bosne i Hercegovine u školama u Tuzlanskom kantonu danas je počela školska 2022/23.godina. Tim povodom osnovne škole „Kreka" u Tuzli i „Lukavac Grad" u Lukavcu posjetili su premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić, ministar obrazovanja i nauke Ahmed Omerović i predsjednik Komisije za obrazovanje Skupštine TK Midhat Čaušević.

Opširnije...

Podrška Vlade TK konsolidaciji unaprjeđenju UKC-a je sigurna i nedvojbena

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Irfanom Halilagićem, boravila je danas u radnoj posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15