Svečana akademija povodom Dana državnosti BiH

 

 

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i Univerzitet u Tuzli, u saradnji sa Pedagoškim zavodom Tuzlanskog kantona, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u četvrtak, 24.11.2022. godine, u Narodnom pozorištu Tuzla, sa početkom u 15:00 sati organiziraju svečanu akademiju obrazovnih institucija Tuzlanskog kantona.

Molimo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Dodjela sredstava javnim zdravstvenim ustanovama domovima zdravlja


Obavještavamo vas da će sutra (23.11.2022.godine) u Sali za sjednice Vlade TK biti upriličeno uručivanje odluka o odobravanju sredstava javnim zdravstvenim ustanovama domovima zdravlja na području Tuzlanskog kantona.


Radi se o realizaciji Programa raspodjele sredstava za nabavku opreme javnim zdravstvenim ustanovama domovima zdravlja na području Tuzlanskog kantona.


Uručivanje odluka bit će upriličeno u 10 sati u Sali za sjednice Vlade TK.


Kamermani i fotografi će imati priliku za snimanje tokom prvih 10 minuta sastanka i uručivanja odluka direktorima domova zdravlja, a izjave za medije učesnici sastanka dat će u 10 sati i 30 minuta u Sali za PRESS Vlade TK.


Pozivamo vas da pratite ovaj sastanak i o tome izvijestite javnost.

Dodjela stipendija za deficitarna zanimanja

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona će u petak, 11. novembra 2022. godine u Plavoj sali BKC Tuzla, sa početkom u 10:00 sati upriličiti potpisivanje ugovora za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola koji su upisali neko od zanimanja sa liste deficitarnih zanimanja.

Ovom prilikom medijima će se obratiti ministar obrazovanja i nauke Ahmed Omerović.

Molim da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava za samozapošljavanje i zapošljavanje boraca

O B A V I J E S T

Obavještavaju se kandidati koji su ostvarili pravo za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava u svrhu SAMOZAPOŠLJAVANJA i ZAPOŠLJAVANJA branilaca i članova njihove porodice Tuzlanskog kantona, prema objavljenim Konačnim rang listama, da će se potpisivanje ugovora obaviti dana 10.11.2022. godine (četvrtak), sa početkom u 12. časova u prostorijama Multimedijalne sale u RTV TK, u Tuzli.

a) Kandidati koji su ostvarili pravo za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava u svrhu SAMOZAPOŠLJAVANJA branilaca i članova njihove porodice Tuzlanskog kantona, moći će pristupiti potpisivanju Ugovora, isključivo uz dostavljanje na uvid:
1. Lične karte ili
2. drugog dokumenta kojim potvrđuju svoj identitet i
Napomena: Kandidati koji su ostvarili pravo u svrhu SAMOZAPOŠLJAVANJA i već izvršili registraciju obrta moraju sa sobom ponijeti i pečat za ovjeru ugovora.

 

b) Kandidati koji su ostvarili pravo za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava u svrhu ZAPOŠLJAVANJA branilaca i članova njihove porodice Tuzlanskog kantona, moći će pristupiti potpisivanju Ugovora ako su ponijeli sa sobom:
1. pečat pravnog lica
2. a ukoliko potpisivanju ne pristupi ovlašteno lice, lice koje donese pečat mora imati punomoć ovlaštenog lica za zastupanje.

 

Ministarstvo za boračka pitanja TK

Digitalizacija u malim i srednjim preduzećima

 

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona suorganizator je događaja kojem je cilj podizanje svijesti o važnosti digitalne transformacije malih i srednjih preduzeća a koji će se održati u prostorijama digitalnog inovacijskog huba (DIH) „Industrial Hub" u Njemačkom centru za robotiku, u četvrtak, 10. novembra 2022. godine sa početkom u 11:00 sati.


Organizatori događaja, koji se realizuje u sklopu projekta "Inovacije i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini, su Njemački centar za Robotiku – DKR, Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona, Strascheg Center for Entrepreneurship Munchen, Fondacija za inovacije, tehnologiju i transfer znanja Tuzla i Njemačka agencija za međunarodnu saradnju – GIZ.


Molimo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

 

Održavanje 4. Kviza znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja organizuje 4. Kviz znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture 09. novembara 2022. godine sa početkom u 10:00 sati u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla (BKC Tuzla).

Na Kvizu znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture će učestvovati ukupno 11 timova iz 7 srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona koje u svom sastavu imaju stručna usmjerenja iz oblasti saobraćaja (vozači motornih vozila, tehničari drumskog saobraćaja i tehničari bezbjednosti u drumskom saobraćaju).


Prije samog održavanja Kviza znanja predstavnici nevladinog sektora, Ministarstva unutrašnjih poslova i BIHAMK-a će održati prezentacije koje se odnose na sigurnost saobraćaja i aktivizma mladih u oblasti sigurnosti u saobraćaju. Također, će svoju životnu priču da ispriča gospođica Almedina Čamdžić kao osoba koja je preživjela tešku saobraćajnu nezgodu.


Navedena manifestacija treba da okupi oko 100 učenika koji će imati priliku da nešto više čuju o sigurnosti u saobraćaju, te posljedicama ne poštovanja saobraćajnih pravila i propisa.

Svjedoci smo sve većeg broja saobraćajnih nezgoda koje se događaju na putevima na području Bosne i Hercegovine, pa tako i na području Tuzlanskog kantona. U navedenim saobraćajnim nezgodama u određenim slučajevima, ne tako rijetko, kao pješaci ili putnici u vozilima znaju se naći mladi i djeca. Posljedice u takvim nezgodama mogu biti fatalne po tu kategiriju učesnika u saobraćaju. Kako bi se uticalo na smanjenje tih posljedica, a na mladima zanimljiv i motivirajući način, kroz edukaciju i takmičenje, ovim projektom želimo podići njihov nivo znanja o sigurnosti saobraćaja, saobraćajnim pravilima, pravilima ponašanja u saobraćaju, saobraćajnoj kulturi i posljedicama ne poštovanja saobraćajnih pravila i propisa.


Kroz edukaciju djece, postiće se kod istih razvijenje svijesti o načinu njihovog ponašanja u saobraćaju, a sve u cilju da takvim ponašanjem kao učesnici u saobraćaju spriječe nastanak saobraćajne nezgode ili ukoliko do iste dođe da posljedice budu što manje.

 

Molimo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15