Sufinansiranje projekata u oblasti tjelesne kulture i sporta

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona će u četvrtak 29.09.2022. godine u 13:00 h u Plavoj sali JU Bosanskog kulturnog centra u Tuzli potpisati ugovore sa sportskim organizacijama koje su ispunile uslove Javnog poziva za sufinansiranje programa/projekata sportskih organizacija u oblasti tjelesne kulture i sporta za 2022. godinu.

Molimo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Posjeta resornog ministra OŠ „Podorašje“

Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović posjetit će JU Osnovna škola „Podorašje" u Podorašju u četvrtak, 29.9.2022. godine sa početkom u 11:00 sati.
Razlog posjete su uspješno okončani projekti koji su imali za cilj stvaranje boljih uslova za odgojno-obrazovni rad, a koje je provodio menadžment škole uz podršku Vlade Tuzlanskog kanona, Ministarstva obrazovanja i nauke TK, domaćih i međunarodnih organizacija i privrednika.
Molimo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Završetak projekta rekonstrukcije vodovodne mreže u Poljicu

Povodom prezentacije realizacije projekta izgradnje primarne vodovodne mreže dužine 20 km ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Tuzlanskog kantona Emir Begić održat će press konferenciju u Dom kulture u Poljicu u četvrtak, 29. septembra 2022. godine u 11:00 h.

Radi se o zajedničkom projektu Vlade TK i Grada Lukavca, za čiju je realizaciju Vlada izdvojila oko 600.000 KM.

Molimo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Potpisivanje sporazuma o nabavci opreme UKC-u Tuzla

Ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona Dajana Čolić potpisat će Sporazum sa direktorom UKC Tuzla Denijalom Tulumovićem u četvrtak, 29. septembra 2022. godine u 10:00 sati u sali za sjednice Vlade TK.

Predmet Sporazuma je nabavka medicinske opreme u cilju održavanja i unaprjeđenja dostignutog standarda kvaliteta zdravstvenih usluga u oblasti radioterapije za onkološke pacijente u Klinici za onkologiju i radioterapiju UKC-a Tuzla.

Molimo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Potpisivanje ugovora za stipendiranje nadarenih studenata i učenika osnovnih škola

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona u petak 30.9.2022.godine, u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona, sa početkom u 11 sati, organizira svečano potpisivanje ugovora za dodjelu stipendija nadarenim redovnim studentima javnih visokoškolskih ustanova i učenicima osnovnih škola.

Prije potpisivanja ugovora sa studentima i roditeljima/starateljima nadarenih osnovaca, u 10,45 sati medijima će se obratiti:

- premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić,

- ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović,

- studentica Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli Belkisa Hasanović,

- studentica Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli Kenana Ljuca.

Molim da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Obavjest o potpisivanju ugovora za donacije za održiv povratak za 2022. godinu

Ministarstvo je raspisalo Javni poziv za prikupljanje prijava za odabir korisnika grant sredstava sa pozicije ''Podrška povratku prognanih lica'' 19. 04. 2022.godine. Prijave su se mogle podnijeti za: priključke za mehanizaciju; motokultivatore (mali, srednji, veliki), plastenik do 100 m2 - 200 m2, sitnu stoku (koze, ovce, svinje, prasad), krupnu stoku (muzne krave, steone junice, tovna junad), mašine i uređaje za obavljenje obrtničke djelatnosti (stolar, bravar, stomatolog, mesar, krojač, zidar, brico, frizer, i dr.).

Na pomenuti Javni poziv ukupno se prijavilo 374 aplikanata (TK-156, RS-218), od toga su:
• neblagovremenih 4 prijave
• nepotpunih 76 prijava
• dobijali donaciju (skinuti sa liste) 4 prijave
• urednih prijava 290 prijava.

Komisiju 1 za odabir i predlaganje korisnika grant sredstava sa pozicije „Podrška povratku prognanih lica" koju je imenovao Ministar Rješenjem br: 09/1-04-14429/22 od 26. 04. 2022. godine, je izvršila predviđenu proceduru odabira korisnika, te je od 290 urednih prijava odabrala 218 korisnika grant sredstava za održiv povratak u 2022. godini. U žalbenom roka primljene su 12 žalbe od kojih su 9 odbijenih kao neosnovane i 3 uvažene.

Dodijeljene su 218 donacije, a od toga: 32 muzne krave za 21 korisnika; 12 steonih junica za 8 korisnika; 18 tovnih junadi za 10 korisnika; 240 ovaca za 12 korisnika; 80 motokultivator veći, srednjih 17 i 1 mali motokultivator; sušara za voće 1; brdska kosačica 1; raznih traktorskih priključaka 16; raznih priključaka za motokultivator 1; gospodarskih objekata 23; oprema za obrtničku djelatnost, alat 9; oprema za pčelarstvo i pčelinja društva, 60 društava za 3 korisnika; plastenika 8; 45 koza za 3 korisnika i 1 traktor.

Odnos dodijeljenih donacija po entitetima je slijedeći:
-Tuzlanski kanton ukupno dodijeljeno 96 donacija i
-Republika Srpska ukupno dodijeljeno 122 donacije.

Broj donacija po općinama je uskalđen srazmjerno sredstvima koja su određena navedenim Programom Vlade TK i proporcijalno broju podnesenih prijava po općini/opštini/gradu gdje god je to bilo moguće, zavisno od broja urednih aplikacija svih općina koje su obuhvaćene Javnim pozivom i dosadašnjim rasporedom sredstava po pojedinim općinama/gradovima.

U okviru Programa „Projekti održivog povratka" Vlade TK-a za podršku povratku, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak TK-a će sa korisnicima pomoći, koji su izabrani po Javnom pozivu, potpisati Ugovore o dodjeli finsijskih sredstava u ukupnom iznosu od 920.400,00 KM.

U Bosansko kulturnom centru Tuzla (Plava sala), 19. 09. 2022. godine ( Ponedeljak ), uz prisustvo Premijera Tuzlanskog kantona, ministar Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona, Mirsad Muhamedbegović, će u 10 sati potpisati Ugovore sa 218 korisnika finansijskih sredstava za realizaciju projektnih ideja povratnika.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15