Odgovori na pitanja

Želimo da zajednički poboljšamo rad Ministarstva obrazovanja nauke kulture i sporta, a od značaja su za život i rad svih stanovnika Tuzlanskog kantona. Sa zadovoljstvom primamo sva Vaša pitanja i trudimo se na njih pravodobno odgovoriti.

 

Sa velikim zanimanjem i na osnovu arheološkog otkrića ,iz ranog željeznog doba na općini Čelić.

Vaše ime i prezime: Sead Beganović

Vaše pitanje: Poštovani. Sa velikim zanimanjem i na osnovu arheološkog otkrića ,iz ranog željeznog doba na općini Čelić. Ovde se radi o latenskoj kulturi ˙(KELTI),na našem području ovo je velika zanimljivost .Mene zanima kako pridobiti sredstva za iskopavanje sondi ,da utvrdimo tačnu analizo o kojem se periodu radi.Unapred se zahvaljujemo za vaš odgovor L.P.

Opširnije...

Postovanje zanima me da li bi mogla sta ostvariti za stipendiju.Zivim u Vlasenici RS idem u srednju skolu Milorad Vlacic gimnazije nikad nisam primala stipendiju pa se nadam da ce ova biti odobrena.Unaprijed hvala vam ovo je email od moje majke posto moj

Vaše ime i prezime: Selmira Maljisevic
Vaše pitanje: Postovanje zanima me da li bi mogla sta ostvariti za stipendiju.Zivim u Vlasenici RS idem u srednju skolu Milorad Vlacic gimnazije nikad nisam primala stipendiju pa se nadam da ce ova biti odobrena.Unaprijed hvala vam ovo je email od moje majke posto moj nesto nije u redu.

Opširnije...

Obraćamo vam se ispred centra za društvena istraživanja "Global Analitika" iz Sarajeva, a vezano za aktuelni društveni problem-maloljetničke delinkvencije i vršnjačkog nasilja

Vaše ime i prezime: Anesa Agović - Udruženje za društveno istraživanje "Global Analitika"
Vaša pitanje:

Poštovani,

Obraćamo vam se ispred centra za društvena istraživanja "Global Analitika" iz Sarajeva, a vezano za aktuelni društveni problem-maloljetničke delinkvencije i vršnjačkog nasilja. Stručnjaci angažovani u "Global Analitika" (psiholozi, sociolozi, kriminolozi) imaju dugogodišnje stručno, istraživačko i naučno iskustvo u oblasti svih vrsta društvenih destrukcija,
posebno nasilja. Kao odgovor na postojanje maloljetničke delinkvencije i vršnjačkog nasilja u BiH, sistemski smo istraživali i pratili problematiku maloljetničke delinkvencije u BiH tokom 2015. godine. Prikupljeni su korisni podaci na osnovu kojih smo uradili sveobuhvatan i interdisciplinarni projekat koji se primarno odnosi na prevenciju maloljetničke delinkvencije. Na žalost, posljednji tragični događaj je još više istakao značaj prevencije i ukazao na neophodnost uključenja svih aktera društva, kako bi bio smanjen rizik od tragičnih posljedica maloljetničkog delinkvencije i vršnjačkog nasilja ili da bi bile izbjegnute slične situacije u budućnosti.

Opširnije...

Postovani, zanima me da li moram polagati strucni ispit za rad u srednjim skolama, ako sam zavrsio master studij (ekonomski) po bolonjskom procesu. Znam da moram poloziti grupu pedagoskih predmeta, ali za strucni nisam siguran pa Vas molim za odgovor.

Vaše ime: Anis Causevic
Vaše pitanje: Postovani,

zanima me da li moram polagati strucni ispit za rad u srednjim skolama, ako sam zavrsio master studij (ekonomski) po bolonjskom procesu. Znam da moram poloziti grupu pedagoskih predmeta, ali za strucni nisam siguran pa Vas molim za odgovor.

S postovanjem

Opširnije...

Pitanje postavljam u vezi besplatnih mjesecnih karti za mjesec maj 2014

Vaše ime: Aida Đogić
Vaše pitanje: Postovanje, pitanje postavljam u vezi besplatnih mjesecnih karti za mjesec Maj 2014. u DD Litvatrans Banovici u opcini Zivinice, jer obavjestenje nigdje nije objavljeno,a danas sam cula kako su neka djeca iz reda boracke populacije vec odabrana i obavijestena telefonskim putem. Zelim da se informisem zasto ja nisam medju tom odabranom djecom jer sam student, a ujedno sam dijete ne zaposlenog demobilisanog borca. Unaprijed hvala na odgovor.

Opširnije...

Da li studenti koji završavaju po bolonjskom procesu trebaju ili ne trebaju da odrađuju pripravnički staž?

Vaše ime: Smajić Admir
Vaše pitanje: Poštovani, završio sam prvi ciklus studija po bolonjskom procesu sa ostvarenih ukupno 240 ECTS bodova, zanima me da li studenti koji završavaju po bolonjskom procesu trebaju ili ne trebaju da odrađuju pripravnički staž? Hvala vam unaprijed.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv