Pametne Škole 2 dobitnik su priznanja Green Prix

U Zagrebu je, u okviru Greencajt festivala u partnerstvu s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a u saradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom, održana svečanost dodjele nacionalnih nagrada za okoliš 2022. – Green Prix.

00 Naslovna slika - GREEN PRIXNagrade su dodijeljene najboljim projektima i pojedincima koji su uspješno doprinijeli očuvanju okoliša i postizanju klimatskih ciljeva, i to u šest kategorija. U kategoriji lokalna i regionalna samouprava kao pokretači zelenih promjena, dobitnik priznanja je i projekat „Inovativnim umom do pametnih ICT škola" (Pametne Škole 2), projekat prekogranične saradnje koji implementiraju Centar za razvoj i podršku (CRP) iz Tuzle, Brodsko-posavska županija (Republika Hrvatska) i Vlada Tuzlanskog kantona.

Projekat „Pametne škole 2" predstavlja nastavak prvog projekta „Inovativnim umom do pametnih škola" (Pametne Škole), koji je takođe ostvario zapažene rezultate i priznanja u proteklom periodu, te još jednom potvrđuje da su projekti prekogranične saradnje kreatori pozitivnih promjena u zajednicama i generatori razvoja pograničnih područja.

Dodjeli nagrada su ispred projektnih partner prisustvovali Edin Duraković, ministar privrede u Vladi Tuzlanskog kantona, Erna Kusturica, pomoćnik ministra privrede za razvoj, Mirela Brechelmacher, direktorica Centra za razvoj Brodsko-posavske županije, te Adi Tanović i Ina Salihović, predstavnici Centra za razvoj i podršku Tuzla.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv