Čestitka u povodu obilježavanja 12. maja, Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara

U povodu obilježavanja 12. maja, Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara, ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona Dajana Čolić, u ime Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona i u svoje lično ime, čestita svim medicinskim sestrama i tehničarima Tuzlanskog kantona njihov praznik.

12maj-ds„U spomen na datum rođenja začetnice modernog sestrinstva bolničarke Florence Nightingale, koja je polovicom 19. stoljeća inicirala ulazak profesionalno obrazovanih žena u zdravstvenu njegu bolesnika, i ove godine medicinske sestre i tehničari obilježavaju svoj dan.
Jedinstvena uloga medicinskih sestara i tehničara je briga, pomoć i nesebično davanje u obavljanju onih aktivnosti koje doprinose zdravlju ili oporavku svakog čovjeka kojem je potrebna medicinska pomoć.
Ove godine svoj dan medicinski tehničari na cijelom svijetu obilježavaju u specifičnim okolnostima. Okolnostima u kojima smo svi znatno više svjesni njihovog prisustva, pomoći i uloge koju imaju u zdravstvenom sistemu, a time i društvu u cjelini.
Zbog toga je današnji dan prilika je da se svi podsjetimo važnosti velike i humane uloge medicinskih sestara i medicinskih tehničara koji svoj rad posvećuju brizi i liječenju bolesnih ljudi."


M I N I S T R I C A

dr.stom. Dajana Čolić

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv