U TK 95 osoba u izolaciji, bez simptoma oboljenja

Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona održao je sastanak na kojem je razmatrana trenutna epidemiološka situacija vezana za širenje infekcije izazvane virusom COVID-19.

Sa današnjim danom, (05.03.2020. godine u 8.30 h) na području Tuzlanskog kantona u kućnoj izolaciji nalazi se 95 osoba koje su boravile u regijama gdje je oboljenje aktivno, svi bez simptoma oboljenja.
Krizni štab moli građane da budu svjesni težine i složenosti epidemiološke situacije kada je u pitanju novonastalo oboljenje, te da u potpunosti poštuju mjere i preporuke Kriznog štaba TK, Kriznog štaba FBiH, općinskih/gradskih kriznih štabova i stručnog zdravstvenog osoblja što je neophodno ukoliko želimo da epidemiološka situacija na području Tuzlanskog kantona i dalje ostane pozitivna.
Članovi Kriznog štaba su ovom prilikom upoznati sa aktuelnom Naredbom Kriznog štaba FBiH, te dogovorene aktivnosti na realizaciji potrebnih koraka i mjera. Također je odlučeno je da se u sastav Kriznog štaba Ministarstva TK kooptira i član iz MUP TK što će doprinijeti još efikasnijem radu kriznog štaba.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv