Skoro pola miliona KM za projekte energijske efikasnosti u gradovima i općinama

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić danas je sa gradonačelnicima i načelnicima, te ovlaštenim predstavnicima gradova i općina u Tuzlanskom kantonu potpisala ugovore o dodjeli namjenskih sredstava za kapitalne investicije u oblasti energijske efikasnosti i zaštite okolice.

Potpis ugovora JLS 15 06 2022Ukupna vrijednost danas potpisanih ugovora je 409.350 KM, a ugovori su potpisani za realizaciju projekata u pet lokalnih zajednica.

Gradu Lukavcu je u okvirima ovog Programa, za projekat toplifikacije, odnosno izmjenu trase vrelovoda u sektoru A, prema industrijskoj zoni sa izmjenom prolaza toplovoda ispod željezničkog kolosijeka na pruzi Tuzla - Doboj odobreno 184.650,00 KM. Za projekat utopljavanja, odnosno za uređenje Doma u MZ Šibošnica, Općini Čelić je dodijeljeno 13.500,00 KM, a također za projekat toplifikacije upravne zgrade i područne ambulante MZ Brijesnica Velika Općini Doboj Istok je dodijeljeno 36.450,00 KM. Gradu Gradačcu je, za poboljšanje kvalitete voda, odnosno rekonstrukciju postojećih azbestnih cijevi, vodovoda nedovoljnog kapaciteta i dotrajale mreže u urbanom dijelu grada Gradačac, odobreno 161.250,00 KM, dok je Općini Teočak za instalaciju LED rasvjete na šetalištu odobreno 13.500,00 KM.

Ministrica Ajšić je izrazila zadovoljstvo danas potpisanim ugovorima, kao i činjenicom da su Ministarstvo i Vlada Tuzlanskog kantona u prilici pomoći realizaciju projekata koji će direktno doprinijeti kvalitetnijim uslovima života građana u Tuzlanskom kantonu.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15