Potpisani ugovori sa preduzećima komunalne djelatnosti

U prisustvu premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića i ministra prostornog uređenja i zaštite okolice Elvira Rožnjakovića danas su potpisani ugovori sa 11 javnih preduzeća o dodjeli sredstava po javnom konkursu za projekte iz zaštite okolice. 

IMG 3531

Radi se o javnim preduzećima koja se uglavnom bave komunalnom djelatnošću a većina projekata se odnosila na nabavku vozila.
Prema riječima ministra Rožnjakovića resorno je ministarstvo za ovu namjenu izdvojilo 350 000 KM. Nakon što su uvažene sugestije preduzeća iz manjih općina koje do sada nisu učestvovale na javnom konkrusu, Vlada TK povećala je planirani iznos od 280 hiljada KM. Za kapitalne projekte izdvojeno je oko 300 hiljada KM a 50.000 KM za tekuća ulaganja.
Premijer Tulumović je istaknuo da je ovakva podjela odraz načina na koji će ova Vlada raditi, odnosno, da ukazuje na ravnopravan odnos prema svim općinama i gradovima na području TK.
Nakon bodovanja, za raspodjelu ovogodišnjih sredstava od ekoloških naknada uslove je ispunilo jedanaest preduzeća: "Centralno grijanje" dd Tuzla, JP "Horizontala-Živinice" doo Živinice, JKP "Sapna" doo Sapna, KP "Komunalac" dd Kalesija, JP SKPC "Mejdan" doo Tuzla, JKP "Čisto" doo Doboj Istok, JP „Komus" doo Gračanica, JKP "Čistoća" doo Čelić, JKP "Komunalac " doo Tuzla, JKP "Teočak" doo Teočak i JP "Komunalac" dd Gradačac.
Riječ je o projektima kao što su provedba energetskih programa, unaprjeđivanje i izgradnja infrastrukture za zaštitu okoliša (nabavka vozila, kontejnera) i zaštita i očuvanje biološke i pejzažne raznolikosti. Javna preduzeća sa područja Tuzlanskog kantona imala su pravo na javni poziv prijaviti jedan projekat a maksimalni iznos za projekat je 50.000 KM.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna