Započete aktivnosti na izgradnji nove zgrade Općinskog suda u Lukavcu

U cilju rješavanja pitanja izgradnje nove zgrade suda u Lukavcu održan je sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Vlade Tuzlanskog kantona, Općinskog suda u Lukavcu te Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH i Grada Lukavca.

ZGRADA SUDASastanku su prisustvovali ministrica pravosuđa i uprave TK Senada Dizdarević sa stručnim službama, direktor Sekretarijata Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine Admir Suljagić i njegov zamjenik Hajro Pošković, rukovoditeljica Projekta "Unapređenje kvalitete pravosuđa" Ana Bilić-Andrijanić i njen zamjenik Kenan Ališah te savjetnik za strateško planiranje materijalnih resursa Adnan Balavac, kantonalna pravobraniteljica TK Fatima Alihodžić, gradonačelnik Lukavca dr.sci. Edin Delić sa stručnim službama i predsjednica Općinskog suda u Lukavcu Enisa Hankić.

Na sastanku je definiran redoslijed aktivnosti s ciljem izgradnje nove zgrade Općinskog suda u Lukavcu koji podrazumijeva: određivanje lokacije, izradu finalnog projektnog zadatka za projektanta, finansiranje izrade projektne dokumentacije, dobijanje odobrenja za građenje s plaćanjem građevinske rente i komunalnih priključaka i plan finansiranja i osiguranja stručnog nadzora građenja.

Nakon što su svi učesnici izrazili spremnost na ralizaciju ovog projekta, dogovoreno je da se krene s početnim aktivnostima, a u septembru će biti održan ponovni sastanak, radi analize realizacije tih aktivnosti.

Za planirane aktivnosti obezbjeđena su dostatna sredstva u budžetu TK, kao i sredstva u budžetu Grada Lukavca za 2022. godinu, obzirom da je Grad Lukavac izrazio spremnost za sufininansiranje izgradnje, a o čemu će biti zaključen sporazum s Vladom TK.

Izgradnjom nove zgrade Općinskog suda u Lukavcu, trajno bi se riješilo pitanje ove pravosudne institucije i stekli uslovi za efikasniji rad kako ovog suda, tako i pravosuđa u cjelini.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15