Podrška mladim muzičkim talentima

Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Zlatan Muratović primio je uspješnog studenta Muzičke akademije Vehbiju Hodžića sa kojim je razgovarao o postignutim rezultatima i daljoj podršci i saradnji.

11082021-mksmIzrazivši veliko zadovoljstvo postignutim rezultatima perspektivnog Hodžića, ministar Muratović je obećao da će resorno ministarstvo i u narednom periodu pružati maksimalnu podršku mladim talentima.
Hodžić je student treće godine Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, smjer harmonika. Ostvario je zapažene rezultate te nastupio na mnogim prestižnim, kako domaćim tako i internacionalnim takmičenjima.

Kao solista, član kamernog ansambla, orkestra i mješovitog hora Hodžić je sudjelovao na mnogim koncertima i takmičenjima, kako u zemlji tako i u inostranstvu, osvojivši mnoštvo nagrada i priznanja te osvojio niz laureatskih i prvih nagrada na više internacionalnih takmičenja, od kojih se među značajnijim ističu: laureat (pobjednik kategorije i cjelokupnog takmičenja) na Sedmom Internacionalnom festival "Ohrid te sakam" u Sjevernoj Makedoniji, laureat na XXII Međunarodnom takmičenju harmonikaša u Loznici (Srbija), prva nagrada na VI Internacionalnom festivalu harmonike u Grazu (Austrija), dok krunu ovogodišnjeg uspjeha predstavlja dvostruka laureatska nagrada na "11. Internacionalnom festivalu Akordeon art + 2021" u disciplinama harmonika i klavirski praktikum, te laureatska nagrada na "Danima harmonike" u Ugljeviku, kojom je direktno izabran za predstavnika Bosne i Hercegovine na ovogodišnjem Svjetskom kupu harmonike, u seniorskoj kategoriji.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15